MENÜ

10 dakikada kalça eritme, bacak inceltme! | Orijinal Yoga Sistemi

Üst üste üç kez Dünya Yoga Şampiyonu Nur Bahar Tüzüner tarafından hazırlanan “10 Dakikada Kalça Eritme Bacak İnceltme” videosu ile her gün düzenli uygulama yaparak kalça ve bacakları aktif olarak çalıştırıp, istenen forma girebilirsiniz.

Günümüzde birçok kişi sağlıklı ve mutlu bir yaşam istiyor ve bunun yollarını arıyor. İçinde bulunduğumuz Covid-19 sürecinde bedensel olarak daha az hareket etmenin getirdiği fiziksel sorunları aşmak, hareketsizlik ve yanlış beslenmeden kaynaklanan kilo problemlerini gidermek, oluşan gerginlik ve stresi ortadan kaldırmak için Uluslararası Yoga Federasyonu’na üye uzman antrenörler, herkesin evlerinde rahatlıkla uygulayabileceği Orijinal Yoga Sistemi tekniklerinden oluşan faydalı videolar hazırlıyor.

Haberin Devamı

Üst üste üç kez Dünya Yoga Şampiyonu Nur Bahar Tüzüner tarafından hazırlanan “10 Dakikada Kalça Eritme Bacak İnceltme” videosu ile her gün düzenli uygulama yaparak kalça ve bacakları aktif olarak çalıştırıp, istenen forma girebilirsiniz.

Orijinal Yoga Sistemi videolarının danışmanlığını Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf yapıyor. UYF Başkanı Manaf, Orijinal Yoga Sistemi ile ilgili şu noktalara dikkat çekiyor: “Gerçek Yoga yani Orijinal Yoga Sistemi, evrensel bir spordur. Tüm sporların hem atası hem de anasıdır. Yeryüzünde mevcut olan tüm sporlar yoga temelinin üzerine oturur. Sekiz basamaklı Orijinal Yoga Sistemi’nin üçüncü basamağı Asana olarak adlandırılan duruşlardan oluşur. Asanalar, tam fiziksel ve zihinsel rahatlamaya ulaşmak için bedeni ve zihni uyumlu bir şekilde harmanlar. Orijinal Yoga Sistemi’ndeki duruşların düzenli uygulanması fizyolojik sistemi tümüyle gençleştirir. Asanalar sağlık, güzellik, güç, dayanıklılık, hafiflik, aydınlık, sinirsel dinginlik ve mutluluk verir. Omurga esnekliğini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli uygulama mükemmellik getirir. Orijinal Yoga Sistemi’nde yer alan duruşlar aşama aşama, belirli bir sırada ve uzman eşliğinde uygulandığında beden ve ruh sağlığına çok önemli yararlar sağlar. Etkili olmalarının en büyük sebebi, doğru nefes ve konsantrasyon eşliğinde uygulanmalarıdır.”

Haberin Devamı

UYF Başkanı Akif Manaf, “10 Dakikada Kalça Eritme Bacak İnceltme” videosunda uygulanan duruşların faydalarını ise şu şekilde anlattı: “Videodaki duruşlar kalça ve bacakları aktif olarak çalıştırmakta ve bu bölgelerdeki fazlalıklar giderilmektedir. Bu teknikler sayesinde sırt, pelvis, omuz ve bacak kasları, omuz eklemleri, kalçalar, uyluklar, dizler ve ayak bilekleri güçlenmekte, bedendeki kan dolaşımı canlanmaktadır. Bu duruşlar omuzlardaki sertliği ortadan kaldırmakta ve bacaklardaki küçük biçimsizlikleri düzeltmektedir. Ayrıca uygulanan bu teknikler ile karın organları ve sırt kasları canlanmaktadır.”

Üst üste üç kez Dünya Yoga Şampiyonu Nur Bahar Tüzüner, videonun her gün düzenli bir şekilde uygulanmasını önererek, duruşları uygularken bedeni aşırı zorlamadan çalışılmasının önemli olduğunu belirtti. Tüzüner, “Videoda yer alan dinamik 10 teknik ile kendinize her gün 10 dakika ayırın, kalça bölgenizdeki sıkılaşmaya ve bacaklarınızdaki incelmeye tanıklık edeceksiniz” diyerek herkesi Orijinal Yoga Sistemi tekniklerini uygulamaya davet etti.

YORUM YAZ