MENÜ

"Cehennem ateşi"

İngiliz gazeteleri, Galatasaray-Manchester United maçıyla ilgili sarı-kırmızılı tribünleri ve konuk ekibinin genç kadrosunu öne çıkardı.

"Cehennem ateşi"

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın Manchester United’ı 1-0 yendiği mücadelenin ardından İngiliz basınında sarı-kırmızılı tribünler ve konuk ekibin genç kadrosu öne çıktı.

Türk Telekom Arena’daki atmosferin Manchester United savunması için maçı zorlaştırdığını yazan The Times gazetesi, sarı-kırmızılı tribünlerin yüksek desibelle yaptığı tezahüratların gerçek olduğunun dün akşam görüldüğünü yazdı.

Kazanmak için Galatasaray’ın daha çok sebebinin olduğunu belirten gazete, "Manchester United’ın genç futbolcularının ayaklarını dolaştıracak birşey varsa o da Türk Telekom Arena’daki taraftar" yorumunu yaptı.

Manchester ekibinin Avrupa kupalarında 20 maçın ardından ilk kez gol atamadığını kaydeden Guardian, "Kırmızı Şeytanlar" için Şampiyonlar Ligi’ndeki son iki maça genç futbolcularla çıkmayı göze almanın başarı olduğuna dikkat çekildi.

Menajer Alex Ferguson’un genç futbolculara şans vererek onlara deneyim kazandırmayı hedeflediğini kaydeden Guardian, oturmamış savunmadan yararlanan Burak Yılmaz’ın takımına galibiyeti getiren golü attığını ifade etti.

Independent gazetesi, "Ferguson, genç futbolcularına Türk Telekom Arena’nın benzeri olmayan atmosferini tecrübe etme imkanı verdi" diye yazdığı haberinde, "Galatasaray bir kez daha kendisine verilen harika destekle gürledi" yorumunda bulundu.

Daily Telegraph, "Manchester United, Türkler’in ses duvarını aşamadı" değerlendirmesinde bulunurken, Daily Mirror, yenilgiye rağmen Ferguson’un genç futbolcularıyla gurur duyduğunu belirtti.

"Cehennem ateşi" başlığını atan The Sun gazetesi ise, İngiliz ekibinin gruptaki liderliğine atıfta bulunarak, yenilginin herhangi bir bedelinin olmadığını yazdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ