MENÜ

Zor da olsa 3 puan

Abone Ol Google News

Valerien Ismael’in bankolarından Salih’in hafta içi gelen sakatlık haberi sonrası Beşiktaş’ın sahadaki üçüncü Türk oyuncusunun kim olacağı merak konusu idi. Hoca kararını jokeri Tayfur’dan yana kullandı. Bugüne kadar sol bekte ve merkez orta sahada gördüğümüz Tayfur bu kez sağ önde Muleka’nın yerinde sahadaydı. Bu karar Beşiktaş’ın kanatları daha etkili kullanmasına neden olurken geçen hafta Fenerbahçe karşında gol yemeyen defans hattı da bozulmamış oldu. Tayfur da hem savunmada hem de hücumda çok çalışarak forma şansını bir kez daha iyi değerlendirdi.

Haberin Devamı

Ismael’in duran top organizasyonlarına önem veren bir teknik direktör olduğunu daha önce söylemiştik. Giresunspor karşılaşmasının ilk 45 dakikasında bunun meyvelerini aldığını bir kez daha gördük. Üstü üste kullanılan kornerler sonrası önce penaltı kazanan ve Weghorst ile değerlendiremeyen Beşiktaş, derbideki oyunu ile ilk 11’deki yerini sağlamlaştıran Tayyip Talha’nın şık ve akıl dolu vuruşu ile etkisiz rakibi karşısında öne geçti.

Hocanın çok güvendiği ve ısrarla forma verdiği Delle yine beklenen seviyenin uzağında bir oyun oynadı ve çok top kaybetti. Saiss’in sakatlanması sonrası oyuna giren Emrecan ilk maçına göre çok daha iyi bir görüntü verdi.

Haberin Devamı

2. devrede yaptığı oyuncu değişikleri sonrası sistemi de değiştiren Valerien Ismael

Cenk Tosun’u Weghorst’un yanına atıp 4-4-2 dizilişini deneyerek belki de B planı yok eleştirilerine cevap vermek istedi ama Beşiktaş bu değişiklikler sonrası farkı açamadı ve ilk yarıda tek bir isabetli şutu bile olmayan Giresunsporu tekrar oyuna ortak etti. Oyunun son anlarında gelen Giresunspor baskısı siyah beyazlılara korku dolu anlar yaşattı.

3 hafta üstü üste yaşanan puan kayıpları sonrası güven tazelemek için gittiği Karadeniz deplasmanından farklı bir skor ile dönmek isteyen Valerien Ismael, 3 puanı alsa da Trabzonspor karşılaşmasına yine ağır eleştiriler altında hazırlanmak zorunda kalacak.

YORUM YAZ