MENÜ

Kaleci farkı

Abone Ol Google News

Adana Demirspor galibiyeti ile yükselişe geçen Siyah-Beyazlılar, hafta içi ligde bay geçtiği için Kasımpaşa maçına hem moralli hem de dinlenmiş olarak çıktı. Bu şartlara ev sahibi olmanın avantajı ve dolu tribünlerin de eklenmesi ile Beşiktaş’ın maça yoğun baskı ile başlayacağını öngörmek çok zor değildi ki tam da beklendiği gibi oldu. Beşiktaş yüksek topa sahip olma oranı ile oyunu rakip yarı sahada tutmaya çalışsa da sol kenarda bir yanıp bir sönen N’Koudou, sağ kenarda sürekli içeri girmeye çalışan Cenk ile kanatlardan etkili olamadı. Maçın başlarında oyuna hareketlilik getiren Redmond’un orta alandaki etkili oyunu oldu. Kasımpaşa ise defans arkasına atılacak toplarla kontra atak şansları kovaladı ve son haftaların formda ismi Mert olmasa bu planlarında başarılı da olacaktı.

Haberin Devamı

Maçın adamıydı

Maçta 22. dakikada karşı karşıya pozisyonda yaptığı kurtarış ile maçın farklı bir senaryo üzerinden ilerlemesinin önüne geçen ve ilerleyen dakikalarda yaptığı diğer kritik kurtarışlarla Mert tartışmasız maçın adamıydı. Kasımpaşa’nın sakatlıklar nedeniyle sahada 9 kişi kaldığı bir anda Salih-Cenk işbirliği ile öne geçen Siyah-Beyazlılar, gol sonrası ileri çıkmaya başlayan rakibi karşında daha rahat alan bulmaya başladı ve ilk yarının uzatma dakikalarında Redmond’ın güzel pasını Weghorst tek vuruşla ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Weghorst’un gol sevinci

Gol sonrası tribünlere gidip taraftarlara ‘’bye bye’’ diyen Hollandalı, devre arası transfer döneminde veda sinyali vererek eminim çoğumuzu şaşırttı. Manchester United söylentileri doğru ise Beşiktaş en önemli hücum silahını da kaybedecek gibi görünüyor. Tek sezonluk kiralık forvetlere alışmıştık! Ama bu sefer tek sezon bile sürmedi, belki de artık bu kiralık forvet geleneğine de son vermenin zamanı gelmiştir. İkinci devre maçın temposu ilk devreye oranla düştü. Şenol Güneş Muleka’ya her maç süre tanıyarak onu da takımın içine sokmaya çalışıyor, Weghorst giderse daha da çok forma şansı bulacak olan oyuncu her ne kadar savruk oynasa da bir an önce ritmini bulması önemli.

3 puanı aldı ama...

Orta alanı güçlendirmek için oyuna giren Atiba’nın savunmadan çıkarken yaptığı bir top kaybı sonrası gol bulan Kasımpaşa maçın sonlarında baskısını yükseltti. Maçın son anlarında üç stoper ve iki sol bek ile rakibi karşında sadece skoru korumaya çalışan Beşiktaş 3 puan alarak yoluna devam etti ancak önümüzdeki haftaların zor geçeceğinin de sinyalini vermiş oldu.

YORUM YAZ