MENÜ

Büyük şans tepti

Abone Ol Google News

Unutulmaz bir final ile sona eren Dünya Kupası için verilen uzun ara sona erdi ve nihayet Süper Lig yeniden başladı. Cumartesi akşamı lider Fenerbahçe’nin de Trabzonspor deplasmanında kaybetmesi sonrası Beşiktaş için Gaziantepspor maçı zirveye yaklaşmak ve temiz bir sayfa açmak adına bulunmaz bir fırsat vadediyordu. Şüphesiz Şenol Güneş de oyuncularını bu yönde motive ederek maça hazırlamıştır.

Haberin Devamı

YENİ ORTA SAHA DİKKAT ÇEKTİ

Maçta hemen dikkati çeken bu sezon ilk kez aynı anda sahada gördüğümüz Necip Atiba Gedson orta sahası oldu. Daha serbest bir pozisyonda oynayan Gedson zaman zaman etkili ileri çıkışlar yapsa da Beşiktaş bu orta saha seçimi ile hücum potansiyelini azaltmış göründü. Kupa mücadelesinde yuhalanan Dele Alli ‘nin sahada olmayışını olumlu bulsam da benim gözlerim Salih’i aradı ki 2.yarıda Atiba’nın yerine oyuna dahil oldu. Kalede seçim Mert’ten yana oldu. Milli kaleci de maç boyunca kritik kurtarışlar yaparak güven vermeye devam etti. Hafta içinde oynanan Kupa karşılaşmasında maçın 2-0dan çevrilmesinde payı olan N’koudu da Redmond’un yerine şans bulan başka bir isim oldu. Maçın ilk yarısında rakibi ile yaşadığı gerginlikte sarı kart ile kurtulması büyük şanstı. Bu denli önemli bir maçta böyle disiplinsiz davranması kabul edilemez. Defansta ise Saiss’in Dünya Kupasından tartışmalı bir şekilde sakat dönmesi sonrası forma şansı bulan Wellington da kupa mücadelesinde oynayan Emrecan gibi güven vermedi. Sol bekte forma bulan Umut sırıtmasa da forma benim mesajını veremedi. İkinci devre o bölgede şans bulan Masuaku yaptığı asist ile o pozisyon için hala daha iyi bir seçim olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

DAHA İYİ BİR BEŞİKTAŞ BEKLERDİM

Maçın ilk yarısında tempo fazla yükselmezken siyah beyazlılar devreyi isabetli şut atamadan bitirdiler. İkinci 45 dakika başlarken yapılan değişiklerle tempoyu artırmak isteyen Beşiktaş oyunu biraz hareketlendirse de rakibine üstünlük sağlayamadı. Necip Muleka değişikliği ile risk almaya başlayınca da kalesinde golü gördü. Yapılan değişikler sonrası sahaya 4-4-2 gibi yerleşen Beşiktaş’ta sol kanatta oynamak zorunda kalan Muleka o pozisyonun oyuncusu olmadığını bir kez daha gösterdi. Maçın son dakikaları yaklaşırken iyice geri çekilen rakibi karşısında yüklenmeye devam eden siyah beyazlılar bir kenar ortasında ilk isabetli şutunu atıp Weghorst ile beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda ortaya konan oyun galibiyet için yeterli olmadı. Beşiktaş her ne kadar birçok istatistikte rakibine üstünlük sağlayıp üçün üstünde gol beklentisi yaratsa da,

zirveye yaklaşmak ve yeni bir başlangıç yapmak için büyük bir fırsatı tepti ve hala düzeltmesi gereken çok şey olduğunu gösterdi. Ben lige verilen uzun ara sonrası daha iyi bir Beşiktaş görmeyi beklerdim. Artık hedef zirveden daha fazla uzaklaşmadan Ocak ayına girip bazı transfer hamleleri ile takımın eksik yönlerini güçlendirmek olabilir.

YORUM YAZ