MENÜ

Değerli geri dönüş

Abone Ol Google News

Konya’da uzatmalarda gelen dramatik gol ile Beşiktaş ligde galibiyet serisini üç maça çıkardı. Josef De Souza’nın 90+’da yaptığı vuruş sonrası Beşiktaş yedek kulübesi ve tribünlerdeki sevinç bu üç puanın siyah beyazlılar adına önemini özetler nitelikteydi. Her ne kadar Beşiktaş’tan beklenen oyun sahaya yansımasa da ligin kalbur üstü takımlarında Konyaspor’a karşı deplasmanda alınan bu galibiyet, ara transfer döneminin de başladığı bu günlerde siyah beyazlıları zirve yarışında tutması açısından çok önemliydi.

Haberin Devamı

Geçen haftanın kahramanı Mert’in henüz ilk dakikada yaşadığı şansızlık sonucu maça 1-0 geride başlayan Beşiktaş’ın demoralize olmadan galibiyeti son ana kadar kovalamasını değerli buluyorum. Dünya Kupasında Fas milli takımı ile tarihi bir başarı elde eden Saiss’in takıma dönmesi Beşiktaş savulmasına güç katmış. Saiss ilk devre orta sahada ikinci devre ise defansta kusursuza yakın bir oyun sergiledi ama Beşiktaş’ın rakibine yüklediği anlarda takım boyunun çok uzaması ve hücumlar sonlandırılamayınca geriye atılan deparlar onu da diğer defans oyuncuları gibi çok zorladı. Maçın bir diğer kahramanı ise kuşkusuz Gedson oldu. Brezilyalı oyuncu sahada ayak basmadık yer bırakmazken Cenk’e yaptığı şık asist ile iyi mücadelesini de taçlandırmış oldu.

Haberin Devamı

Weghorst’un Manchester United ile anlaşması sonrası sorumluluğu daha da artan Cenk gerçek bir kaptan gibi sahaya ruh koymaya devam ediyor. Tebrikler Cenk Tosun.

Beklentilerim yüksek olduğu Muleka ise maçta hayal kırıklığı yarattı. Kanatlarda oynadığı zaman hem kendisi hem de arkasında oynayan Rosier sıradanlaşıyor,bunu artık biliyoruz ama takımın as forveti gitmişken gelen bu fırsatı daha hırslı ve istekli bir oyunla değerlendirmeliydi. Eğer Aboubakar transferi gerçekleşirse Muleka’nın artık fazla forma şansı bulabileceğini sanmıyorum.

Yeri gelmişken bir iki kelimede Aboubakar transferi için söylemek istiyorum. Weghorst’a göre daha komple bir hücum oyuncusu olması Beşiktaş’a taktiksel açıdan avantajlar sağlayacaktır. Hollandalının ani ayrılığı sonrası ara transfer döneminde ligi ve takımı tanıyan daha iyi bir alternatif bulunabileceğini düşünmüyorum.

Beşiktaş’ın oyunu beklenen seviyede olmasa da kazanma alışkanlığı edinmek açısından çok önemli bir eşiği geride bıraktı. Ara transfer döneminde yapılacak birkaç akıllı dokunuş ve Ghezzal’ın takıma geri dönüşü sonrası oyunun seviyesinin de istenen noktaya yaklaşacağını düşünüyorum.

YORUM YAZ