MENÜ

Kronikleşen problemler

Abone Ol Google News

Golleri, direkten dönen topları ve zaman zaman yükselen temposuyla keyif veren bir derbi karşılaşması izledik. Galatasaray’da Icardi yıldızlaşırken, Beşiktaş’ın kronikleşmeye başlayan problemlerinin devam ettiğini gördük. Ev sahibi olmanın avantajıyla oyuna baskılı başlayacağını tahmin ettiğimiz Galatasaray ön alan presini iyi uyguladı. Bu pres karşısında oyun kurmakta ve hücuma çıkmakta zorlanan Beşiktaş, zaman zaman Ismael döneminden kalan reflekslerleN’Koudou ve Weghorts’a atılan uzun toplara yöneldi ama gününde olan Nelsson ve Boey bu iki ismin etkili olmasına izin vermediler. Etkili presin yanında topu da iyi kullanan Galatasaray hücum hattında bu sezon ilk kez 11’de yer bulan Barış’ın asistinde Icardi muhteşem bir gol atarak takımını öne geçirdi ve ligimizin üstünde bir forvet olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

Josef düşünce etkinlik arttı

Akan oyunda etkili olamayan Beşiktaş ise bir duran toptan bulduğu pozisyonda Cenk’in akrobatik golüyle eşitliği yakaladı. İkinci devrenin ilk 10 dakikasında oyun dengeli devam etti ama ilerleyen dakikalarda, geçirdiği sakatlığın ve Ankara deplasmanında yaşanan olaylar sonrası formunun çok uzağında olan Josef’in de iyice oyundan düşmesi ile Galatasaray’ın etkinliği arttı. Bir kez daha sahneye çıkan Icardi şık bir kafa golü ile takımını tekrar öne geçirdi. Yenen golde Beşiktaş’ın iki stoperi de Icardi’nin çok uzağında kaldılar.

Haberin Devamı

Şanssızlık olmasa...

Şenol Güneş’in oyuncu değişiklikleri sonrası daha riskli bir oyun anlayışına geçen ve zaten zayıflamış orta sahadan bir oyuncu daha çıkaran Beşiktaş, oyunun hakimiyetini tamamen rakibine kaptırdı ve kalesinde pozisyonlar vermeye devam etti. Mert Günok’un yükselen performansı ve Galatasaraylı oyuncuların şanssızlıkları olmasa maç son bölüme kalmadan kopabilirdi. Beşiktaş’ın takım savunmasında ve oyun kurulumunda yaşanan problemlerin devam ettiği bir maç daha izledik. Siyah beyazlı oyuncular hem hücumda hem defansta birbirinden çok kopuk ve savruk hareket ediyorlar. Bek oyuncularının haftalardır süren formsuzluklarına dikkat edilmeli.

Kadro planlaması...

Ghezzal’ın yokluğunda ona alternatif olabilecek nitelikte bir oyuncunun olmaması da kadro planlaması adına yine başka bir eleştiri konusu. Beşiktaş adına gecenin pozitif tarafı ise Gedson veCenk’in yükselmeye devam eden formları oldu. Maçın sonlarında Tayfur’un top toplayıcı çocukla yaşadığı diyalog ve Torreira’nın kendini yere bırakması ise ligde görmek istediğimiz sahneler değildi.

YORUM YAZ