MENÜ

Özveri zamanı

Abone Ol Google News

Kötü bir sezon geçiren Trabzon’un boş tribünlere oynaması yerine, indirimli bilet satması mantıklı. Taraftarlar ise yönetime destek olmalı...

Haberin Devamı

Trabzonspor-Manisaspor maçından sonra bazı taraftar gruplarına bedava bilet dağıtıldığı söylentileri, özellikle bu konuda yönetimle ilgili beklentileri yüksek olanlar için hayal kırıklığı oluşturdu. Ancak yönetimin yetkili ağızları, söylentileri yalanladı ve gerçeğin, “Toplu bilet talep eden taraftar gruplarına indirimli uygulama yapılması şeklinde” olduğunu açıkladı.
Tehlikenin boyutu
Kötü bir sezon geçiren Trabzonspor’un boş tribünlere oynaması yerine, uygun indirimlerle taraftarlara bilet vermesi o kadar sırıtmıyor. Tehlike; “Aman aleyhimize bağırmasınlar” ya da “Lehimize pankart açtıralım” mantığıyla ücretsiz bilet verildiğinde başlıyor. Bu tür düşünceyle baskı yapıp bedava bilet talep eden grupların amacı destek değil rant elde etmektir. -Yakın geçmişte stadyum önünde, gişedekilerden daha düşük fiyatla satılan üzerinde 00.0 YTL yazılı biletler henüz unutulmadı.-
Spor kulüpleri için “taraftar” demek, “sevgisini ve desteğini koşulsuz veren kişi” demektir. Buna karşın özellikle Süper Lig Kulüpleri’nde yöneticiler en büyük sıkıntıyı taraftar gruplarıyla ilişkilerinde yaşamaktadır.
Küskünler olabilir
Trabzonspor bir seçim süreci yaşamıştır. Gerek taraftarlar, gerekse eş-dost ilişkilerinde “hovarda” davranan bir yönetimin ardından, bu anlamda kulübün gelirlerini artırıcı çaba için, savurganlıklara son vermeyi taahhüt eden yönetim anlayışı kulübe hâkim olmuştur. Görevine son verilmek zorunda kalınanlarla, seçim sürecinde yönetime destek verip de beklentisi gerçekleşmeyenler, küskünler grubu oluşturabilir. Ancak aslolan, özveri gösterip, “gerçek taraftarlık” kimliğiyle, kurumu yönetenlere destek olmaktır.
Taa ki yanlış yapana kadar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ