MENÜ

Taktik savaşı!

Abone Ol Google News

İlk yarıyı genel olarak kontrol eden taraf, Karaman’ın iki haftador ideal kadroyu birlikte kullanabilme keyfini yaşadığı Trabzonspor’du. Ancak ilginçtir, iki kritik pozisyonda Uğurcan’ın müdahaleleri, topa sahip olma yüzdesi ve isabetli pas oranı rakibinden hayli fazla olan Bordo-Mavililer’in, kötü sürprizle karşılaşmasına engel oldu. Yine ilginçtir; Nwakaeme’nin uzun süre sonra gerçek formundan izler sunduğu performansıyla sol taraftan, bu maçın hareketli isimlerinden Sörloth’a hazırladığı ilk ciddi pozisyonda konuk ekibin golü geldi ki dakikalar 37’yi gösteriyordu o anda. Karaman, ilk yarının etkisiz ismi Sturridge’i kulübeye çekip Yusuf’u sahaya sürerken, Kocaman’ın Konyaspor’a yenilen gole kadar uygulatmaya çalıştığı gibi, oyunu yarı alanında kabul edip, çabuk çıkarak farkı artırmayı hedefledi belli ki. Özellikle Yusuf’un taşıdığı toplarla planın tutma şansı da başlarda doğdu ama olmadı. Sonra Trabzonspor’un klasik hastalığı nüksetti! Baskı yemeye başladı. Bundan da Konyaspor yararlanamadı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Haberin Devamı

Trabzonspor önde olduğu karşılaşmaların özellikle son bölümlerinde yediği baskıyı kıramıyor. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra da dün akşam aynı durum oldu. Neden? Daha önce de sormuştuk!

Maçın starı

Çok ön plana çıkan olmadı. Sörloth şık golüyle, Nwakame çalışkanlığı, Abdülkadir Parmak orta alandaki dinamizmi, Uğurcan da kritik pozisyonlardaki müdahaleleriyle dikkat çekti.

Maçın olayı

Sturridge’in gamsızlığı! Oysa ki hafta içinde alt ligden Altay’a karşı kupa maçında hayli arzulu gözükmüş iki gole de imza atmıştı. Çözebilene aşkolsun!

Kısa mesaj

Trabzonspor nihayet şeytanın bacağını kırdı! Şampiyonluk yarışındaki rakipleri kaybettiği haftalarda genellikle kazanamıyordu. Bu kez başardı...

YORUM YAZ