MENÜ

Milyar barajı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şimdi önünüze bir takım istatistiki bilgiler koyarak sizleri sayılara boğmak istemiyoruz. Genel geçelim. Gelen futbolcular, para kazandırarak gidenler, TFF’lik, FİFA’lık, mahkemelik olunanlar, kadroya giremeden, hazırlık dönemini geçiremeden kiralanıp ya da “Aman sesini çıkarma al şu parayı da git” denilenler. Kulüpte en az 3 yıllık bir program yapmayı planlarken, seçilen yeni başkanın kaprisine kurban edilen... ‘Öz evlat’ sıfatının zararını görenler. Geldiği gün yeni transfer edilen 10 oyuncuyu kabul etmeyip 14 yeni isim aldıranlar. Üçüncü kez çağrılıp, üçüncü kez kulüpten alacağını icra yoluyla tahsil ederek, dünyada bir ilke imza atmak zorunda bırakılan teknik adamlar. Bunların hiçbirinin suçu değil, bugün borç miktarında 1 milyar barajını aşma onurunu (!) Trabzonspor’a yaşatanlar. Ne futbolcular, ne de; ‘öz evlatlar’ dördüncülük için ‘yeni öz evlatlarla’ yetinmeye çalışırken, transfer açlığı yaşayan diğer teknik adamlar değildir.

Mali işlerde kadro değişmedi

Biz menacer - yönetici - teknik adam üçgeni diyelim, isteyen ‘kumpası’ desin, onlarca oyuncuyu medya yoluyla allayıp pullayıp alanlarındır suç. Üstelik kendi işletmelerinde harcanan bir kuruşun hesabını sormak için gereğinde birim amirlerini göndermekten çekinmezken, Dolarlar’ın, Eurolar’ın, Liralar’ın milyondan aşağı telaffuz edilmediği bu piyasada kulübü, muhasebe oyunları için bağlı şirketleri borçlandırmada beceri sahibi sorumsuzluk zırhını giyen kişilerindir hiç tartışmasız. “Son genel kurulda yedi yüz küsur milyon lira açıklandı borç, milyar barajını aştığı nereden çıktı” diyeceklere peşin yanıtımız, Başkan Usta’nın, “Açıklanan borç miktarıyla teslim aldığımızda karşılaştığımız çok farklıydı” sözleriyle olur. Mali işlerde profesyonel kadro değişmedi zira!

Bir uyarı yazısı!

”Şimdi transfer zamanı, bu yazının konusu bu mu olmalıydı?” diye tepki koyma niyetinde olanlara da söyleyeceğimiz şudur: Bu bir transfer yazısıdır. Dün bu sütunlarda Rıza Çalımbay’ın en az iki transfer istediği yazıldı. Hadi Mas gitti. Bakmayın alınan fiyatın iki katına satıldığı iddialarına. Açıklanan miktarlar, son yıllarda UEFA mali kriterlerinin arkasından dolanma konusunda çok mahir olan yönetim ve profesyonel kadroların ilgili mecralara ve kamuoyuna sunduğu rakamlardır. Mas’ın yerine bir oyuncu tamam da, diğeri hangi mevki için? Üstelik “hoca 2 istedi biz üç alalım” modunda - bonkörlüğünde bir anlayış hakimken hatırlatma yazısıdır bu. Bilanço hazırlarken ilgili sezonun sonuna kadar yapılacak ödemeleri görmezden gelip, 10 yıl sonraki alacağın eklenmesiyle milyar barajının altına çekilen borcu, ilk genel kurulda resmen ‘milyar barajını aştığını’ itiraf etmek zorunda kalmasınlar diye bir uyarıdır bu yazının konusu.

YORUM YAZ