MENÜ

İlaç niyetine!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beraberliğin tarafları memnun etmeyeceği, kazanmanın alt sıralardan kurtulma adına çok şey ifade edeceği bu karşılaşmanın ilk yarısı, söz konusu iki takımın puan cetvelinin neden alt sıralarında yeraldığının önemli bir göstergesi oldu. N’Doye’un ara pasını, Bero’nun topu kontrol ve gol vuruşunu alın, bu yarıda futbol adına keyif veren, “İşte şöyle bir hareket de vardı” diyebileceğiniz bir örnek bulamazsınız. Sonra da, “Tribünler neden boşalıyor” diye yakınıyoruz!

Organize olamadı

Ligin “pahalı-zayıf” ekiplerinden Trabzonspor, yerel medyanın maç gününe özel yayınlarında dikkat çektiği üzere, “Bir sezona bedel!” diye tanımladığı bu karşılaşmada, kupada “ruh-motivasyon” sorunu yaşayarak kaybettiği iki alt ligdeki rakibinden daha az dirençli bir Kayserispor buldu. Pek organize olamasa da Yusuf orijinli ataklarda rakip kalede varlığınıı bir kaç kez hissettirdi. Genelde cılız bu çıkışların en etkilisi Yusuf’un uygun durumdaki arkadaşlarına pası değil, şut atmayı tercih ettiği pozisyonda direk engeline takılması oldu.

Hakan Kutlu...

İlk yarının skoru, ikinci 45 dakikayı artık Kayserispor için bir anlamda “Bir sezona bedel” konuma getirmiş olsa da Hakan Kutlu, takımına değiştirme yoluyla değil konuşma-yeni saha içi görevlendirme yöntemiyle müdahaleyi yeterli bularak aynı kadroyla devamı tercih etti. Bu kararında ısrarı, Weliton’un kafa vuruşu dışında etkili pozisyon üretmeyen atakların ardından, Trabzonspor’un ani çıkışlarındaki tehlikelere -Yusuf’un kaçırdığı net fırsat önemli bir örnek- rağmen devam etti.

Geç kaldı!

Savunmada bariz hata yapmamak koşuluyla rakibin eşitlik golünü yakalayabilecek hamleyi yapmak için gerekli gücü olmadığını düşünen ve mevcut durumu değerlendirmeyi planlayan Yanal da, sakatlıkla ilgili zorunlu değişiklik dışında sahaya ilk müdahaleyi 80. dakikada yaptı ve Ramil’e Süper Lig kariyerinde ilk şansı, yorulan golün kahramanı Bero’yu kulübeye çekerek verdi. Kutlu, uzatmalar hariç son 5 dakikada yaptığı Traore takviyesinde geç kaldı. Sonuç ilaç gibi gelen 3 puanla Trabzonspor’u, dolayısıyla da Yanal’ı rahatlattı. Bordo-Mavililer böylece tehlike hattından iyice uzaklaşırken, Kayserispor’u kaderiyle, Hakan Kutlu’yu da “istifa” sesleriyle başbaşa bıraktı.

YORUM YAZ