MENÜ

Phil Foden inanılmazı başardı! Messi ve Haaland'dan sonra...

Manchester City'nin Brighton'ı deplasmanda 4-0 mağlup ettiği Premier Lig karşılaşmasında Kevin de Bruyne uçan kafa ile şov yapsa da gecenin asıl yıldızı Phil Foden oldu. İngiliz orta saha oyuncusu, adını Lionel Messi ve Erling Haaland'ın olduğu listeye yazdırdı. İşte detaylar...

Phil Foden inanılmazı başardı! Messi ve Haaland'dan sonra...

İngiltere Premier Lig'in 29. hafta mücadelesinde Manchester City, dün gece Brighton'a konuk oldu. Şampiyonluğu arzulayan Pep Guardiola'nın öğrencileri, zor geçmesi beklenen karşılaşmayı 4-0 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı. City'ye galibiyeti getiren golleri Kevin de Bruyne, Phik Foden (2) ve Julian Alvarez kaydetti.

Haberin Devamı

SÜRPRİZ İLKAY GELİŞMESİ

1 PUAN FARK KALDI

İngiltere Premier Lig'in bitimine az bir süre kalan şampiyonluk yarışı da iyice kızıştı. Londra Derbisi'nde çarşamba akşamı evinde Chelsea'yi 5-0 ile geçen Arsenal, 77 puanla lider durumda. Bir maç eksiği bulunan Manchester City ise 76 puanla ikinci sırada yer alıyor. Son dört maçta yalnızca bir galibiyet alabilen Liverpool, 74 puanla üçüncü sırada bulunuyor. City, eksik maçını kazanması halinde Premier Lig'de liderlik koltuğuna oturacak.

Phil Foden inanılmazı başardı Messi ve Haalanddan sonra...

FODEN RESİTALİ

Brighton - Manchester City karşılaşmasında adeta Phil Foden resitali vardı. 26. dakikada kullanılan frikikte topun başına geçen İngiliz orta saha oyuncusu sol ayağıyla vuruşunu yaptı, ceza sahasında Groos'a da çarpan top ağlarla buluştu. 34'te bir kez daha sahneye çıkan 23 yaşındaki futbolcu ceza sahası içi sağ çaprazından yaptığı vuruşla ağları sarsarak maçı iki golle tamamladı.

Haberin Devamı

MESSI VE HAALAND'IN ARDINDAN...

Dün akşam Phil Foden için özel bir geceydi, çünkü İngiliz yıldız adını tarihe yazdırdı. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu; Pep Guardiola yönetiminde 23 yaşında ya da daha gençken 50 gol atan üçüncü oyuncu oldu. Messi ve Haaland da bu özel listede yer alıyor. Foden daha sonra bir gol daha kaydederek listede gol sayısını 51'e yükseltmeyi başardı. 

YORUM YAZ