MENÜ

Derbi öncesi birkaç uyarı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her ne kadar Galatasaray, Fenerbahçe’nin en yakın takipçisi, Trabzonspor da ligin iddiasız korkusuz en rahat 2-3 takımından biri olsa da, iki tarafın ortak özelliği; sergiledikleri kötü futbolla, renklerine gönül verenleri tatmin edememeleri. Hem bu durum hem de; “4 Büyük takımın birbirleriyle karşılaşacakları dönemde form ve puan cetvelindeki konumları ne olursa olsun, hiçbir skor sürpriz sayılmaz gerçeği”, neresinden bakarsanız bu maçı favorisiz kılıyor.
Kazanamadığı takdirde Fenerbahçe’yle puan farkının açılma, Sivasspor ve Beşiktaş’la kapanma riski, her ne kadar stres faktörünü Galatasaray adına dezavantaj konumuna getirse de, yetersiz kadrosuyla prestiji koruma çabasındaki Trabzonspor için de “rahat takım” tabiri kullanılamaz. Dolayısıyla ortaya çıkma olasılığı yüksek sinir harbi, sakin olan tarafı biraz daha avantajlı konuma getirebilir.
Kalli’nin gitmesinin garip biçimde “ateşlediği” Galatasaray karşısında Ersun Yanal’ın Trabzonspor’unda bu yukarıda saydığımız faktörler dışında bir de “gelecek” hesabı yatıyor. Bu hesap, futbolcular kadar teknik kadroyu da yakından ilgilendiriyor. “Büyük” maçlarda üçte sıfır yapan Yanal için bu maçın anlamı, ezeli rekabetten öte kariyeriyle de yakından ilintili. Zira yönetimin kamuoyu huzurundaki onca güvencesine karşın çok rahat olmadığı biliniyor. Kendi durumu bir yana, futbolcularının geleceğiyle ilgili de karar verme konumunda olması, Yanal’ın stresinde ibreyi, yukarıyla farkın açılması alttakilerle kapanması tehlikesini yaşayan Galatasaray’ınkinin üzerine çıkarıyor.
Her şeye karşın son dönemde yüksek form grafiğinin yanı sıra sözleşmesini 3 yıl daha uzatarak kafası da rahatlamış Yattara ile her geçen gün özgüveni artan Barış Memiş, Yanal için çok ciddi avantaj. Eğer bu ikiliye, Umut da uyum sağlarsa, Trabzonspor rahat gol bulur. Ama kalede Tolga’nın demoralize durumu, savunmada form grafiği yükselen Tayfun’un aksine partnerlerinin yetersizliği, ortada formda Serkan’ın yokluğu, takım savunması için ciddi bir handikap. Bu nedenle kolay gol yeme hastalığının yaratacağı tahribatı giderecek tek faktör yakalanacak fırsatların değerlendirilmesidir. Aksi takdirde gülen tarafın Galatasaray olması çok yüksek bir olasılık gibi duruyor.

YORUM YAZ