MENÜ

Zorbay Küçük'ün ilk vukuatı değil! 2. 'lan' vakası!

Galatasaray cephesi, Başakşehir maçının ardından patladı, hakem Zorbay Küçük'ü topa tuttu. Kerem Aktürkoğlu'na 'Buradan gidin lan' dediği iddia edilen Küçük, benzer bir söylemi Ocak 2019'da İstanbulspor-Gaziantep FK maçında yapmış ve Günay Güvenç ile yaşadığı tartışmanın ardından oyuncunun üstüne yürümüştü.

Zorbay Küçük'ün ilk vukuatı değil! 2. 'lan' vakası!

Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Galatasaray-Başakşehir maçı 1-1'lik eşitlikle sona ererken, karşılaşmanın ardından Sarı Kırmızılı ekip cephesinden gelen açıklamalar 90 dakikanın önüne geçti. Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş ile 23 yaşındaki orta saha Berkan Kutlu'nun maçın hakemi Zorbay Küçük ile ilgili söylemleri futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Berkan, Zorbay Küçük'ün Kerem Aktürkoğlu'na 'yalancı' dediğini belirtirken, Necati Ateş tecrübeli hakem 'lan' söyleminde bulunduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Akıllara Ocak 2019 geldi

Galatasaray cephesinde tepkiler çığ gibi büyürken akıllara Ocak 2019 geldi. Hatırlanacağı üzere Küçük, o dönem Spor Toto 1. Lig'de oynanan İstanbulspor-Gaziantep FK maçında benzer bir söylemi gerçekleştirmişti.

Günay Güvenç'in üzerine yürüdü

Küçük, maç bitiminde soyunma odasına doğru yapılan girişte Gaziantep temsilcisinin kalecisi Günay Güvenç ile tartışma yaşamış, tartışma büyüyünce tecrübeli oyuncunun üstüne yürümüştü. 29 yaşındaki hakemi araya giren gözlemci ve güvenlik görevlileri sakinleştirmişti.

Mehmet Altıparmak'ı çıldırttı

Dönemin Gaziantep FK Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise Zorbay Küçük’e büyük tepki gösterirken teknik heyeti ve futbolcuları tarafından zor sakinleştirilmişti.

Haberin Devamı

Altıparmak, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında adeta isyan etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

'Konuşma lan' diyemez!'

''Konuşma lan diye bir şey söyleyemez hakem. İnsanların canını yakmışsın hatalı verdiğin kararla insanların kaderiyle oynuyorsun. Bende bundan dolayı ona cevap vermek zorunda kaldım. Hakemin maç içi tavırları belliydi. Maçtan sonraki tavrı da ona yakışmıyordu. Oyuncumla doğru dürüst konuşması için uyardım.''

'Geçen sene cezalı bir hakemdi 6 ay ceza almıştı'

''Maça etki etmişsin, insanlar bir şey söylüyor ama sen buna ukala ukala cevap veremezsin. Geçen sene cezalı bir hakemdi 6 ay ceza almıştı. Cezası az gelmiş. Burada da şaibeli kararlar verdi. Biz hiçbir hakemin kötü olmasını istemiyoruz ama sonuca etki eden kararlarından dolayı karşısındayız. Demek ki ceza aldıktan sonra ikinci maçıydı bu. Ama bana göre bu maçta başarısız oldu.''

YORUM YAZ