MENÜ

Zalgiris Kaunas: 78 - Kızılyıldız: 76

THY EuroLeague'in ilk haftasında karşı karşıya gelen Zalgiris ile Kızılyıldız'ın mücadelesinde kazanan 78-76'lık skorla ev sahibi Zalgiris oldu.

Zalgiris Kaunas: 78 - Kızılyıldız: 76

THY EuroLeague'in ilk haftasında karşı karşıya gelen denk güçlerin mücadelesinde Zalgiris Kaunas, konuk ettiği Kızılyıldız'ı 78-76 mağlup etti.

Zalgiris'e karşı deplasmanda Kızılyıldız pota altı ikilisi Bjelica-Lessort'u kullanarak 0-5 önde başladı. Zalgiris pota altı rotasyonunun önemli ismi Brandon Davies'i devreye sokarak skorda üstünlüğü yakaladı. Kenardan Pero Antic'i getirerek etkili olan Kızılyıldız'ın çabalarıyla ilk periyot 15-13 ile ev sahibi Zalgiris'in üstünlüğü ile geçildi.

İkinci çeyrekte Zalgiris Paulius Jankunas'ı, Kızılyıldız James Feldeine'i devreye sokmayı başardı. İlk çeyrekte toplam 28 sayı atabilen iki takım ikinci çeyrekte skordaki denkliği korurken 28-27 ile toplam 55 sayı ürettiler. İki takımın savunmalarının çok etkin olamadığı çeyreğin sonunda Zalgiris'in 43-40 üstünlüğü vardı.

Üçüncü çeyrekte daha önce Türkiye'de forma giymiş Milko Bjelica-Pero Antic takım ikilisiyle etkili olan Kızılyıldız rakibini 10 sayıda tuttuğu çeyreği 53-57 ile önde geçmeyi başardı.

Dördüncü çeyreğe Zalgiris seyircisinin de desteğiyle oldukça etkili başladı. Üç çeyrek pek ortada gözükmeyen yıldızları Kevin Pangos'tan üst üste basketler bulan Zalgiris, çeyreğin başında skorda üstünlüğü tekrar yakaladı. Skordaki avantajını son anlara kadar sürdüren Zalgiris, 25 saniye kala 78-73 önde olan taraftı. Kızılyıldız, Milko Bjelica ile üçlüğü bulup farkı 2 sayıya indirdi ve sonrasında rakibini top kaybına zorlayarak 12 saniye kala son hücum şansını elde etti. Fakat son hücumu Taylor Rochestie ile kullanmayan Kızılyıldız, sahadan 78-76 mağlubiyetle ayrıldı.

Zalgiris'te Paulius Jankunas 15 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Kevin Pangos 14, Edgaras Ulanovas 11 sayıyla maçı tamamladı.

Kızılyıldız kadrosunda yer alan daha önce ligimizde forma giymiş isimler takımın en skorerleri oldular. Milko Bjelica 18, Pero Antic 17, Taylor Rochestie 10 sayıyla maçı tamamladılar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ