MENÜ

Zafere doğru 'dev' adımlar: 77-64

A Milliler, Dominik Cumhuriyeti'ni 77-64 yenerek, grubu ABD'nin ardından ikinci sırada tamamladı. 12 Dev Adam'ın son 16'daki rakibi Avustralya. Kritik mücadele pazar günü...

Zafere doğru 'dev' adımlar: 77-64

2014 Dünya Kupası’nda Yeni Zelanda’yı müthiş bir dönüşle devirmiş, ABD’ye dirensek de yenilmiştik... Ukrayna bizim için sürpriz bir sonuç oldu ama her yönüyle kırılma anı; Finlandiya maçının ikinci yarısı oldu. Hem grup ikinciliği için şansımız sürdü hem de takımımız kendini buldu. 12 Dev Adamımız, herkesten beklenen oyunu, Dominik Cumhuriyeti karşısında ortaya koydu. Galibiyette, iyi savunmanın yanı sıra rahat ve tempolu oyun ile geçmiş maçlardan farklı olarak isabetli şutlar öne çıkan faktörler oldu. Özellikle ilk 3 maçta, bekleneni veremeyen Kerem Gönlüm, maça müthiş başladı ve milliler ilk çeyreği 14-13 önde geçti.

Müthiş şut oranı!

İkinci çeyrekte fark iyice açıldı, şampiyona başından bu yana ilk defa takım olarak isabetli şut oranı yüzde 50’nin (17/33) üzerine çıkan Millilerimiz devreyi de 41-23 üstün geçti. Maçın kalan bölümde de aynı oyun sistemini koruyan, Dominik Cumhuriyeti’nin ümitlenmesini sağlayacak basketleri atmasına ve farkı kapatmasına müsaade etmeyen A Milli Takım, baştan sona önde götürdüğü maçtan 77-64 galip ayrıldı.

Baba-oğul sevinci

Coach Ergin Ataman, yine zafer heyecanını, şampiyonayı takip eden küçük oğlu Sarp’la yaşadı. Ataman, kendisine el sallayan oğluna aynı şekilde karşılık verdi.

Ataman: Zor da olsa 2.’yiz

Coach Ergin Ataman maç sonunda, “Zor oldu ama grup 2.’si bitirmeyi başardık. Turu geçmiş olmanın özgüveni ile Dominik Cumhuriyeti karşısında rahat ve tempolu oynadık. Bu da bizi rahatlattı. Tüm oyuncularımızı oynatma, yorgun olanları dinlendirme şansına sahip olduk. Avustralya’yı tercih ederim. Çünkü Litvanya, Slovenya çok güçlü. Avrupa ekolü olan, sert savunma yapan, Avrupa Ligi tecrübesi olan oyunculardan kurulu takımlar” yorumunu yaptı.

Kerem Gönlüm açıldı

Kupanın ilk 3 maçında, pek bekleneni veremeyen ancak Finlandiya maçının ikinci yarısında kendini bulan Kerem Gönlüm, Dominik karşısında da müthiş başladı, mücadeleyi 10 sayı, 6 ribauntla bitirdi.

Barcelona’ya geçiyorlar

12 Dev Adam, Bilbao’daki grup aşamasını bitirdi ve ikinci tur maçlarının oynanacağı Barcelona’ya geçme hazırlığına başladı. Milliler, bu sabah uçakla Barcelona’ya gidip, akşam ilk idmanını yapacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ