MENÜ

Zafer ona inananlarındır: 2-4

Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta kapanış mücadelesinde Fenerbahçe zorlu Ankara deplasmanında Gençlerbirliği'ni 4-2 yenerek Trabzonspor'dan liderliği devraldı.

Zafer ona inananlarındır: 2-4




Lider geldi lider döndü


İliklere kadar donduran Başkent gecesinin nasıl bir sonla biteceği merakla bekleniyordu. Gençlerbirliği’nin çaresiz futbolu Kanarya’nın işine yarıyor, 14’te Lugano’nun ceza sahasından kafa vuruşu deplasman maçının kolay geçeceğine dair işaret fişeği oluyordu: 1-0. 22’de Serdar’ın kontrolsüz hareketi sonrasında kazanılan penaltıyı da kaptan Alex golle sonuçlandırınca fark ikiye çıkıyor ve konuk ekibin kafasında maç bitiyordu. Futbol bu ya, bitti dediğiniz anda başlıyor, anlık rehavete asla yer vermiyor. İkinci golden çok geçmeden, dopingli mi acaba bu çocuk dedirten bir vuruşla Orhan Şam sahneye çıkıyor ve farkı bire indiriyordu: 2-1. Farkın bire inmesi Fenerbahçe’yi tehlike tüneline soktu. 36’da Hurşut az farkla golü kaçırırken Başkent ekibi dalga dalga gelen ataklarla oyuna ortak olacağını gösteriyordu.

İğne deliğinden geçirdi

Nitekim 44’te Hurşut’un iğne deliğinden geçerek filelerle buluşan golü, maçın ikinci yarısının çok çetin geçeceğini gösteriyordu. İkinci yarı başlarken ağırlaşan zeminin top kontrolünü bir hayli zorlaştırması, Fenerbahçe gibi ayağa pas yapan bir ekibin futbolunu olumsuz etkileyebilirdi. Ayrıca iki farklı galibiyetin ardından gelen beraberlik psikolojisi de cabası. Ancak Kanarya’yı Alex’in muhteşem ayakları kurtardı. Brezilyalı’nın mükemmel pasıyla buluşan Niang’ın maçı Kanarya lehine çevirdiği dakikanın adı 62 idi: 2-3. 68’de ise Santos’un Emre ile verkaçı sonrası Brezilya’lı düzgün bir vuruşla maçın skorunu ilan etti: 2-4. Kanarya, lider olarak geldiği Ankara deplasmanından lider olarak geri döndü.

Can Gebetaş






Haberin Devamı
YORUM YAZ