MENÜ

Zafer Kalaycıoğlu: Finalin favorisiyiz

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, FIBA Avrupa Kupası finalinde Bellona AGÜ ile karşılaşacaklarını belirterek, "Finalin favorisiyiz." dedi.

Zafer Kalaycıoğlu: Finalin favorisiyiz

Zafer Kalaycıoğlu, yarın oynanacak finalin ilk maçı öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İlk maçın yarın Kayseri’de oynanacağı ve çok zorlu olacağını vurgulayan Kalaycıoğlu, "Çok önemli bir seyirci önünde oynayacağız. Bu kupada iki defa final oynayıp kaybettiler. Tecrübeli bir takım. Kaliteli bir antrenörleri var. Çok sert bir müsabaka bizi bekliyor. Rövanş da çok sert olacaktır. İnşallah bugüne kadarki performansı finale de yansıtır ve kupaya uzanan taraf oluruz." diye konuştu.

Herkesin kendilerinden şampiyonluk beklediğini anlatan tecrübeli başantrenör, "Evet, favori olduğumuzu düşünüyorum ama bu bir avantaj sağlar mı, bilmiyorum. Favori olmak biraz strese sokabilir insanı. Bu favori konumuna gelmek de önemli. Herkesin bizi favori görmesinden gurur duyuyoruz. Herkesin beklenti içine girmesi görevimizin zorluğunu gösteriyor. İnşallah hedefimize ulaşırız." ifadelerini kullandı.

"Kariyerimdeki en büyük başarı olacak"

Türkiye’de kadın basketbolunda en fazla kupa kazanan başantrenör unvanını elinde bulunduran Kalaycıoğlu, kariyerindeki tek eksik başarının Avrupa kupası olduğunu dile getirdi.

Kazandığı kupa sayısı 24’e yükselen 66 yaşındaki başantrenör, "Final oynamak yetmiyor. İnşallah Avrupa kupasını da kaldırırım. Kupayı alırsak, kariyerimdeki en büyük başarı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Kupayı KKTC’ye götürmek isteriz"

Kalaycıoğlu, şampiyon olmaları durumunda kupayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Yakın Doğu Üniversitesi’ne götürmek istediklerini aktardı.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Kalaycıoğlu, şöyle konuştu:

"Üniversitemizin hedefi Akdeniz’in en büyük üniversitesi olmak. İsmini bir şekilde duyurmak istiyoruz. Amacımız bunu gerçekleştirmek. Spor vasıtasıyla insanların beynine ismi kazınılan bir üniversite olduk. Bu amaçla bu işe başlanılmıştı. Bu işi gerçekleştirmiş olmanın gururuyla yola devam edeceğiz. Şampiyon olursak, kupayı KKTC’ye götürmek isteriz. Yakışan budur."

"İsmimizi en yukarıya çıkarmak istiyoruz"

Zafer Kalaycıoğlu, devamlı başarı yakalamak istediklerini ve Yakın Doğu Üniversitesi adını en yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

İlk hedeflerini FIBA Avrupa Kupası’nda final oynayarak gerçekleştirdiklerini anlatan tecrübeli başantrenör, "Yakın Doğu Üniversitesi’nin ismini en yukarılara çıkarmak istiyoruz. Takımın kuruluş amacı en başta bu sezon Avrupa kupasında final oynamaktı. Bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Omuzlarımızda çok ağır bir yük vardı. İnsanoğlu hep fazlasını ister. Başarılarımızı kupayla taçlandırmak istiyoruz. Ligde de lider durumdayız. Normal sezonu 1. bitirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Sezon sonu Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluğa ulaşmak istediklerinin altını çizen Kalaycıoğlu, "Başarının gelip geçici olmasını istemiyoruz. İstediğimizi başarırsak, Fenerbahçe ve Galatasaray dışında şampiyon çıkabileceğini herkese göstermiş olacağız. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ