MENÜ

Kuzey Tunçelli: Olimpiyatlarda da ülkemi gururlandırmak istiyorum

Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası’na 2 altın, 1 olimpiyat kotası, 1 şampiyona rekoru kırarak damga vuran 16 yaşındaki milli yüzücü Kuzey Tunçelli yurda döndü. Fenerbahçeli sporcu, “Olimpiyatlarda yine böyle bir başarı alıp ülkemi gururlandırmak istiyorum.”

Kuzey Tunçelli: Olimpiyatlarda da ülkemi gururlandırmak istiyorum

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, İsrail’deki Dünya Gençler Şampiyonası’nı 2 altın, 1 olimpiyat kotası, 1 şampiyona rekoru ve çift altın kazanan 4 sporcudan biri olarak tamamladı. Fenerbahçe’nin sporcusu nisan ayında, 1500m’de U15’te tüm zamanlarda en iyi dereceyi yüzerek ulaştığı olimpiyat A barajı kotasıya dikkat çekmişti. Nitekim başarısının da devamı geldi. Temmuz ayındaki Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 800m’de Avrupa 3.’sü, 1500m’de de Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Haberin Devamı

Çifte altın alan 4 sporcudan biri

30 Ağustos’ta 16 yaşına basan Kuzey Tunçelli, Dünya Gençler Şampiyonası’nda zirve yaptı!.. En iddialı olduğu 2 disiplinde, yine şaşırtmadı... Önce 800m final yüzen Tunçelli, 7:48.75’lik derecesiyle şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazanırken, Olimpiyat A barajını da geçti ve ikinci olimpiyat kotasını cebine koydu. Ardından Avrupa Şampiyonu unvanıyla 1500m’de mücadele eden genç yetenek, 14:59.80’le rakiplerine şans vermedi ve Dünya Şampiyonu oldu. 6 ay arayla iki kota birden almayı başaran Kuzey Tunçelli aynı zamanda Dünya Gençler Şampiyonası’nda çifte altın kazanan 4 sporcu arasındaki yerini aldı. Aynı başarıyı Bosna Hersek’ten Lana Pudar, Ukrayna’dan Aleksandr Zheltiakov ve Kanada’dan Alexanne Lepage ulaştı.

Haberin Devamı

‘Sezona sakatlıkla başladık...’

Çifte altın madalyayla dün yurda dönen Kuzey Tunçelli yaptığı açıklamada, “Bu başarıları elde ettiğim ve ülkemi gururlandırdığım için çok mutluyum. Fenerbahçe Spor Kulübü’ne, hocama, aileme çok teşekkür ediyorum. Olimpiyatlarda yine böyle bir başarı alıp ülkemi gururlandırmak istiyorum.” dedi. Kuzey’in antrenörü Aykut Çelik ise, “Sezona talihsiz bir sakatlıkla başladık. Sonra Comen, EYOF, Avrupa Gençler ve Dünya Gençlerde rekorlar kırdık, iki olimpiyat A kotası aldık. Kısa bir tatilden sonra çok zor bir sürecimiz başlıyor. Hemen hemen 130-140 günlük bir süreçte uzun kamplarımız olacak. Umarım olimpiyatta ülkemizin yüzünü güldüreceğiz.” diye konuştu.

YORUM YAZ