MENÜ

Yusuf Namoğlu 'Alanyaspor - Fenerbahçe maçında kural hatası var mı?' sorusunun yanıtladı!

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında oynanan Alanyaspor - Fenerbahçe maçı 3-1 Alanyaspor'un galibiyetiyle tamamlandı. Eski Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Alanyaspor - Fenerbahçe maçında kural hatası var mı? sorusunun yanıtını Emre Tilev'e tv100 ekranlarında anlattı.

Süper Lig'de 3-1 tamamlanan Alanyaspor - Fenerbahçe maçının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Eski Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Alanyaspor - Fenerbahçe maçında kural hatası var mı? sorusunun yanıtını Emre Tilev'e tv100 ekranlarında anlattı.

İşte Namoğlu'nun tartışma yaratan pozisyon ile ilgili yorumları:

"Kural bir kale atışı yapılırken ceza sahası içinde rakip oyunculardan kimse bulunmaz diyor. 'Eğer bu rakip oyunculardan biri bulunuyorsa bu atışı yapan oyuncuya herhangi bir müdahale ya da baskı kurmaz ise hız kazandırma amacıyla hakem oyunu devam ettirir' diye ifade var. Eğer ceza sahasındaki oyuncu atışı yapan müdahale ederse o zaman atış tekrar edilir deniyor. Dün akşama gelince kaleci Altay aut atışı yapıp topu Jailson'a veriyor. Bu arada da Papis Cisse yavaş yavaş ceza sahası içinden dışına çıkıyor. Alanyalı diğer oyuncu da ceza sahasının dışında. Ceza sahasının dışındaki oyuncu Jailson'a baskı yapıyor. Jailson topa vuruyor, Alanyasporlu oyuncuya çarpıp henüz ceza sahasını terk etmemiş olan Papis Cisse'nin önüne düşüyor ve o da golü atıyor. Kural diyor ki ceza sahasının içinde oyuncu olmamalı. IFAB sonradan bunda değişiklik yapıyor. Oyunu hızlandırmak için oyuncunun çıkmayabileceğini ama pres yapamayacağını belirtiyor. Ancak bu pozisyonda presi yapan başka bir oyuncu olduğu için kurallarda bir hata yok. Kuralın doğru bir şekilde uygulandığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ