MENÜ

Yusuf Can Zeybek'in hedefi altın kemerin ebedi sahibi olmak

Edirne’de gerçekleştirilen 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde şampiyon olarak altın kemeri takan Yusuf Can Zeybek, hedefinin bundan sonra 3 kez üst üste altın kemer alıp ebedi sahibi olmak olduğunu söyledi. Zeybek, “Anlatılmaz yaşanır! Gece sevinçten uyuyamadım” dedi.

Yusuf Can Zeybek'in hedefi altın kemerin ebedi sahibi olmak

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin finalinde rakibi İsmail Balaban’ı yenip şampiyon olan Yusuf Can Zeybek, başarısının sırrını ve duygularını anlattı. Şampiyon olduktan sonra gece heyecandan neredeyse hiç uyuyamadığını söyleyen Zeybek, kış aylarından bu yana çok çalışıp emeklerinin karşılığını aldığını dile getirdi. Zeybek, şunları söyledi: “Çok gurur verici bir duygu. İlk geldiğimde hissettim zaten, burada bir kemer alıp Edirne caddesinde bir yürümek istiyordum. Aldım ve dün akşam yürüdüm, çok güzel bir duygu. İnşallah önümüzdeki yıllarda 3 yıl üst üste alıp kemerin ebedi sahibi oluruz.”

Haberin Devamı

‘Başlangıç oldu’

“Bir güreşçinin ilk önce hedefi başpehlivan olmak, başpehlivan olduktan sonra da kemer almak. Ondan sonra kemeri üç kere üst üste alıp ebedi sahibi olabilmek. Biz çok şükür bir başpehlivan olduk, kemerimizi aldık. İnşallah üç kere üst üste alıp ebedi sahibi oluruz. Tabii bu bir başlangıç oldu bizim için. Bu burada kalmayacak. Önümüzdeki hedeflere inşallah daha mutlu ve daha iyi bir şekilde devam edeceğiz. Çok güzel bir duygu. Yani anlatılmaz biraz yaşanır misali bu iş. Zaten gece uyuyamadık sevinçten. Sabaha kadar uyumadım. Uyumuşsam iki saat falan anca uyumuşumdur.”

‘Usta-çırak dostluğu bitmez’

“Bir gün önce de aynı maçın heyecanıyla 3-4 saat anca uyumuşumdur. Şimdi artık yavaş yavaş başlıyor kemerin ciddiyeti, heyecanı... İnşallah çok güzel gidecek. Ustalarımız bizden daha tecrübeli, daha profesyonel, bu sahalarda yıllarca güreş yapmış ve kemer almış insanlar. Biz biraz daha stresliyiz, biraz daha heyecanlıyız. Biraz gençliğin verdiği heyecanla ve o kemer alma duygusuyla ‘Ben bunu alacağım, nasip olacak’ dedim. O heyecanla bize nasip oldu. İsmail Balaban’la biz ağabey kardeş olduğumuz için ne kadar sahada güreş esnasında çekişme olsa da maç bittikten sonra usta-çırak ve dostluğumuz bitmez.

YORUM YAZ