MENÜ

Yüreğinize sağlık: 5-3

Karabükspor, evinde 1-0 yendiği Saint-Etienne'den deplasmanda 1 gol yedi, ama pes etmedi, 120 dakika direndi. 30 bin Fransız tribünde tir tir titredi. Tolunay Kafkas'ın ekibi Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etti, turu fazlasıyla hak etti. Ancak Avrupa'ya penaltılarda veda etti.

Yüreğinize sağlık: 5-3

Karabük’te 1-0 kaybeden St. Etienne’nin erken bir golle rakibini demoralize etmek isteyeceğini biliyorduk. Oyuna çok hızlı başladılar ve çabuk paslarla bir anlamda bizi kendi alanımıza hapsetti Fransız ekibi. İlk 20 dakika direnç kırmak açısından önemliydi. Ancak iki kanadı da çok iyi kullanan ve orta alanımızı döndürmeyen St. Etienne, 13. dakikada Monnet-Poquet’in erken golüyle öne geçti. 25’te Ahmet İlhan’ın kaptığı topla sağ kanattan yaptığı ortada Kumbela kafayla ceza alanı içine indirdi, Ruffier’de kaldı. İlk 45’te savunan ve rakibin baskısına boyun eğen bir futbolla soyunma odasına girdik.

Kontraya mahkum kaldılar


Dakikalar ilerledikçe, ‘Bir kaza golü yerim’ kaygısıyla St. Etienne’nin daha kontrollü futbol seçtiğini gördük. 67’de Tanju’nun ortasına Akpala dokunamadı. Ev sahibi ekip Karabükspor’u üzerine çekip hızlı hücumlarla gol aramayı planladı. Oyunun son 15 dakikası iki takımın da gerildiği anlardı. Özellikle Erdem’le sağ kanattan etkili olabillecek ataklar geliştirdik ama final paslarında başarılı değildik. Avrupa’da bu kadar tecrübesiz olmasına rağmen, çok
tecrübeli rakibi karşısında büyük bir direnç gösterdi temsilcimiz.

Sonsuz teşekkür

Dün gece bu kadar iyi mücadele eden Karabük’te en uçta bir de Eneramo olsa rakip savunmayı daha çaresiz bırabilirdik diye içimden geçmedi değil. Çünkü Kumbela da, Akpala da o bölgede gereken yeterlilikte değildi. Her şeye rağmen Kafkas’ın akıllı taktik hamleleriyle maçı penaltılara götürdük. Penaltılarda elendik. Tabii ki, bu mücadeleden sonra kaybetmek üzücüydü, yazık oldu. Tolunay Kafkas ve ekibine bize bu heyecanı son saniyeye kadar
yaşattıkları için sonsuz teşekkürler.

Fransızlar uyutmadı!

Maçtan bir gün önce Fransa’ya giden Karabükspor’un önceki gece kaldığı otelin önüne ses bombası atıldı. Asbaşkan Murat Yolbulan, “St. Etienne taraftarları dün gece futbolcularımızın kaldığı otele ses bombası attılar. Güvenlik yetersiz. Platini başta olmak kaydıyla Fransız yöneticiler, taraftarlar ciddi organize olmuşlar” dedi.

St.Etienne

ATANLAR


Cohade
Pogba
Monnet-Paquet
Gratel

KAÇIRANLAR

Clement

Karabük

ATANLAR


Erdem
Hakan
Mabiala

KAÇIRANLAR


Aykut
A.İlhan

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ