MENÜ

Yunus Mallı kimdir, kaç yaşında, nereli? Yunus Mallı corona virüse mi yakalandı?

Union Berlin Teknik Direktörü Urs Fischer, Yunus Mallı’nın karantinada olduğunu ve antrenmanlara katılamadığını açıklamıştı. Çevresinde bir kişinin koronavirüs testi pozitif çıkması üzerine 14 gün boyunca kendini izole eden Yunus Mallı, bu sürecin tamamlamasının ardından yeniden takımıyla birlikte çalışmalara başladı. Peki, Yunus Mallı kimdir, kaç yaşında, nereli? Son dakika Yunus Mallı haberleri ve detaylar haberimizde.

Yunus Mallı kimdir, kaç yaşında, nereli? Yunus Mallı corona virüse mi yakalandı?

Son dakika Yunus Mallı haberi. Union Berlin'de forma giyen milli futbolcumuz Yunus Mallı'nın, evinde karantinada bulunduğu açıklanmıştı. Teknik patron Urs Fischer, Yunus Mallı'ya corona virüs teşhisi konulup konulmadığı veya oyuncunun virüs tespit edilen bir kişiyle temasta olup olmadığına ilişkin ayrıntı vermemişti. Milli oyuncu ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 28 yaşındaki orta saha oyuncusunun, daha önce çevresinde bir kişinin coronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine kendisini 14 gün boyunca izole eden yıldız oyuncunun karantina süresi önceki gün sona erdi. Yunus Mallı’nın, bu sürecin ardından dün yeniden takımıyla birlikte çalışmalara başladığı öğrenildi.

Yunus Mallı kimdir?

Yunus Mallı, 24 Şubat 1992 tarihinde Almanya’nın Kassel şehrinde dünyaya geldi. Aslen Gümüşhane Şiran’lıdır. Amcası İlhan Mallı menajerliğini yapmaktadır. Abisi Yusuf Mallı’da futbolcudur. Futbola Sportfreunde Fasanenhof takımında başlayan Yunus Mallı 11 yaşında Kassel takımının alt yapısına geçmiş ve buradanda 2007 senesinde Borussia Mönchengladbach alt yapısına transfer olmuştur. Yunus Mallı 2010-11 sezonunda Borussia Mönchengladbach II takımına geçirildi. 25 Mayıs 2010 tarihinde ilk defa bir resmi maçta oynadı. Bir hafta sonra ise Fortuna Düsseldorf II'yi 4-2 yenerlerken, kariyerinin ilk golünü attı.

Haberin Devamı

2011 yılının ocak ayında FSV Mainz 05 II takımına transfer oldu. 2015-2016 sezonunda FSV Mainz 05 takımının 10 numaralı formasını aldı. TSG 1899 Hoffenheim maçında hat-trick yaparak dikkatleri üzerine çekti. FSV Mainz 05 takımı ile 11 Mayıs 2015 tarihinde sözleşmesini 30 Haziran 2018 tarihine kadar uzatmıştır.

20 Ocak 2016 tarihinde 13 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Dortmund'a 4 yıllığına transfer olduğu her ne kadar Borussia Dortmund tarafından açıklansa da; FSV Mainz 05 takımının yetkilileri "Maddi olarak Borussia Dortmund ile anlaştık ancak transferin zamanı bize uygun değil" diyerek transfere onay vermediler. 2017 yılının ocak ayında ise Bundesliga ekibi Wolfsburg, 12.5 milyon Euro karşılığında Yunus Mallı transferini bitirdiğini açıkladı. Wolfsburg'da 10 numaralı formayı giyen Yunus, ilk sezonunda 19, 2017-2018'de 37, 2018-2019'da 23 maça çıktı.

Bu sezon Wolfsburg’da çok fazla forma şansı bulamayan Yunus Mallı, devre asaında ise Alman ekibi Union Berlin takımına kiralandı. Union Berlin Kulübünden yapılan açıklamada, Wolfsburg ekibinden Yunus Mallı'nın sezonun ikinci yarısı için transfer edildiği, kiralama sözleşmesinin 30 Haziran 2020'ye kadar geçerliği olduğu ve satın alma opsiyonunu içermediği belirtildi.

Haberin Devamı

Wolfsburg'dan önce 2011-2016 yılları arasında Mainz 05 takımında forma giyen Yunus Mallı, Bundesliga'da 238 maç çıkıp, 40 gol attı. Türk ve Alman vatandaşı olan oyuncu, 2015'te ilk kez giydiği A Milli Takım formasıyla da 26 maçta oynadı.

YORUM YAZ