MENÜ

Yılmaz Özdil yazıyor

Usta kalem Yılmaz Özdil'in kendine has tarzıyla bu haftanın spor gündemine bakışı...

Yılmaz Özdil yazıyor

Şampiyonluktan değerli kupa Fenerbahçe'nin...

Haberin Devamı

Lig tivi’de enteresan bir program vardı, canlı yayında kamuoyu araştırması yaptılar.
***
“Fenerbahçe mi şampiyon olacak, yoksa Trabzonspor mu?” diye sordular. Vatandaşlar cep telefonundan mesaj atarak görüşünü bildirdi... Bu bireysel görüşler oranlara dönüştürülüp, ekrandaki Türkiye haritası üzerinden şehir şehir gösterildi.
***
Karadeniz bölgesi “Trabzon şampiyon” olur derken, diğer bölgeler “Fenerbahçe” dedi... Yanlış hatırlamıyorsam, Türkiye ortalamasından yüzde 60 küsur gibi Fenerbahçe çıktı.
***
Diyeceksiniz ki, e-ee?
E’si şu.
***
Trabzonspor’a, Trabzon’dan yüzde 100’e yakın destek verildi... Belli ki, Trabzonspor şampiyon olamaz diye düşünseler bile, kıyamadılar ve Trabzonspor’a oy verdiler, normal.
***
İstanbul takımı Fenerbahçe’ye İstanbul’dan yüzde 55 gibi destek verildi. Belli ki, Fenerbahçe şampiyon olur diye düşünenler bile, Fener’e inat, götürüp Trabzon’a mesaj attı, normal.
***
İzmir’den Ankara’dan kafa kafaya çıktı. Fenerbahçe kıl payı öndeydi ama, belli ki, İzmir’de Ankara’da oturan Galatasaraylılar Beşiktaşlılar ve diğer Fener’e gıcık olanlar, inansalar da inanmasalar da, Trabzonspor’a destek verdiler... Bu da normal.
***
Anormal olan şu...
Güneydoğu Fenerli olmuş!
***
İstisnasız, Güneydoğu’nun tüm şehirlerinden, ezici çoğunlukla “Fenerbahçe şampiyon” çıktı. Hele, Muş’taki netice, çok çarpıcıydı... Yüzde 90 gibi “Fenerbahçe” denildi.
***
İyi de, neden anormal?
***
Hepimiz biliyoruz ki, Güneydoğulu vatandaşlarımız, ağırlıklı olarak Galatasaraylıdır. Son 20-30 senedir böyledir... Normal şartlarda, Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını düşünseler bile, taraftar psikolojisi gereği, inadına Trabzon lehine mesaj atmaları beklenirdi. Tam tersi oldu.
***
Çünkü...
Güneydoğu’nun Karadeniz’i sevmemesi filan gibi saçmalıklarla tarif edilemez bu olay.
***
Fenerbahçe, yıllardır, Güneydoğu’ya müthiş yatırım yapıyor. Elbette, Fenerbahçe yöneticilerinin Güneydoğu’daki ticari yatırımlarının payı var bunda... Ama, her ne sebeple olursa olsun, çok iyi bir iş yapıyor ve Güneydoğu’ya sporu götürüyor. Spor okulları açıyor.
***
Muş mesela...

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Muş’taki spor okulu, Muş’a heyecan, gençlerimize umut götürdü. İki sene önce filandı, hiç unutmuyorum... Fenerbahçe’nin organizasyonuyla Elazığ’da amatör spor kulüpleri bölge toplantısı yapılmıştı. Orada söz alan Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Türkan, aynen şunları söylemişti: “Muş’ta potansiyel var. Yetenekli çocuklarımız var. Kimse bize sahip çıkmıyor. O nedenle, spor okulu açan Fenerbahçe’ye teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı seçmelere göndereceğiz. Neden Muşlu bir çocuğumuz Fenerbahçe’de oynamasın? İnanıyoruz ki, seçilecekler, yetiştirilecekler ve Fenerbahçe’de forma giyecekler. Bizler de evlatlarımızla gurur duyacağız.”
***
O kadar haklı bir haykırış ki bu, yazarken bile tüylerim diken diken oluyor... Neden, İstanbul’daki İzmir’deki Antalya’daki çocuklarımızın bu fırsatı var da, Muşlu, Hakkarili, Bingöllü çocuklarımızın olmasın? Elbet olmalı... Fenerbahçe işte bu fırsat eşitliğini sağlıyor.
***
Netice?
“Kim şampiyon olur?” diye sorulduğunda, Güneydoğu’dan banko Fenerbahçe çıkıyor.
***
Fenerbahçe, bir yandan Güneydoğu’ya fırsat eşitliği götürüyor, beri yandan Güneydoğu’daki taraftar sayısını, Fenerbahçe sevgisini arttırıyor... Kim düşündüyse bu projeyi, aklına sağlık.
***
Kardeşlik, birlik, beraberlik gibi lafları sallarken, mangalda kül bırakılmıyor. Hepsi hikaye... Kardeşlik, birlik, beraberlik böyle olur. Güneydoğulu çocuklara fırsat eşitliği sağlanarak olur.
***
Sadece devletin değil, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi “şehir değil ülke takımı” olan kulüplerin görevidir bu... Fenerbahçe’nin diğerlerine örnek olmasını diliyorum.
***
Kendi payıma, Trabzon’un şampiyon olmasını temenni ediyorum. Ancak, şampiyonluk denilen, fanidir, gelir geçicidir. Aslolan, spordur, dostluktur. Kim ne derse desin, Fenerbahçe Güneydoğu’nun “gönül kupası”nı kazanmıştır. Bana göre, şampiyonluktan değerlidir.

Haberin Devamı

Şerefli basın bunu da yazın

Haberin Devamı

Cumartesi günü... Fenerbahçe ile Trabzon’un kritik maçlarına sadece 24 saat var.
Tek tek açıp, saydım.
Hürriyet’te 3 tane Fenerbahçe haberi var, Trabzon haberi sıfır.
Habertürk’te 11 tane Fenerbahçe haberi var, Trabzonspor haberi 2.
***
Star: Fener 5, Trabzon 2
Yeni Şafak: Fener 7, Trabzon 3
Akşam: Fener 7, Trabzon 3
Sabah: Fener 7, Trabzon 3
Türkiye: Fener 3, Trabzon 1
Zaman: Fener 3, Trabzon 1
Posta: Fener 6, Trabzon 3
Radikal: Fener 2, Trabzon sıfır
Vatan: Fener 7, Trabzon 2
Cumhuriyet: Fener 2, Trabzon 1
Milliyet: Fener 5, Trabzon 3
***
Topla birader...
Fener 68 haber.
Trabzon 24.
***
Fanatik’te forma giydiğim için gurur duyuyorum.
Fener 2 tam sayfa.
Trabzon 2 tam sayfa.
12 Fener haberi var.
12 Trabzon haberi.
***
Sonra diyorlar ki, hakemler tarafsız olmalı filan... Basın tarafsız olmamalı mı?

YORUM YAZ