MENÜ

Yılmaz Özdil yazıyor

Usta kalem Yılmaz Özdil'in kendine has tarzıyla bu haftanın spor gündemine bakışı...

Yılmaz Özdil yazıyor

Fenerbahçe bu hafta sanal deplasmandaydı!

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, TRT’de Hakan Şükür’ün programına katılmış ve şunları söylemişti...
***
“Şu anda İzmir’in Süper Lig’de takımı yok. Tabii, İzmir’in Süper Lig’de bir tane bile takımı olmayınca, oradaki Halkapınar Stadı’nda da ister istemez seyirci olmuyor.”
***
Netice?
***
Fener, Buca’yla oynadı.
Nerede?
Atatürk Stadı’nda!
***
Böylece ne olmuş oldu?
***
Süper Lig’de şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe, nedendir bilinmez, Süper Lig’de hiç takımı olmayan İzmir’in, Süper Lig’de bulunmayan takımı Buca’yla... Hiç seyircisi olmadığı halde 45 bin kişinin bilet alarak tribünlerini doldurduğu... Koskoca başbakanımız Halkapınar dediği halde, nedendir bilinmez, bütün basınımızın Atatürk Stadı dediği statta... Maç yapmış oldu!
***
Sanal bi maçtı yani...
***
Bana sorarsanız, “İzmir’in Süper Lig’de takımı yok” diyen başbakanı, “Evet efendim” diye tasdikleyen Hakan Şükür’ün bu garip durumu bi değerlendirmesi lazım TRT’de!
***
İşin matrak tarafı...
Başbakan Erdoğan, geçen hafta makamında, kameralar önünde Aziz Yıldırım’ı kabul etti.
***
Başbakan sordu.
Aziz Yıldırım yanıtladı.
***
- Bu hafta mı Buca?
- Bu hafta.
- Bi aksilik olmasın?
- Olmaz efendim.
***
Devlet televizyonu TRT’ye çıkıp “İzmir’in Süper Lig’de takımı yok” diyen başbakan, taraftarı olduğu Fenerbahçe sakata makata gelir mi diye merak edip, İzmirli rakibini soruyor iyi mi!
***
Buca puan alsaydı...
İzmirliler için ekstra matrak, Başbakan için ekstra hazin olacaktı.

Haberin Devamı

Çok takım var böylesi yok...

Üç sene önce...
***
Galatasaray ile Fenerbahçe şampiyonluk için çekişiyordu. Süper Lig’in yeni ekibi Büyükşehir Belediye, Fenerbahçe’yi 2-0 yendi, 2-2 berabere kaldı, toplam 5 puanını buhar etti. Aynı Büyükşehir Belediye, Galatasaray’la 2-2 berabere kaldı, 3-0 yenildi, toplam 2 puanını buhar etti. Dolayısıyla, Belediye faaliyetleriyle 3 ***
İki sene önce...
***
Beşiktaş ile Sivas şampiyonluk için çekişiyordu. Tıpkı şimdi olduğu gibi, bitime sadece 4 hafta kala... Sivas liderdi. Belediye’ye 2-1 yenildi. Liderlik Beşiktaş’a geçti, şampiyon oldu. Böylece, Belediye sadece şampiyonu belirlemekle kalmadı, tarihin akışını da değiştirdi. Çünkü, en kritik noktada çarpmasaydı, Sivas şampiyonluğa ulaşacak, Bursa’dan önce 5’inci büyük olacaktı. Bu onur, Ertuğrul Sağlam’a değil, Bülent Uygun’a yazılacaktı.
***
Geçen sene...
***
Bursa ile Fenerbahçe şampiyonluk için çekişiyordu. Fener’e 1-0 yenildi, 2-1 yendi. Bursa’ya 6-0 yenildi, 2-1 yendi. Kimsenin gözünün yaşına bakmadı, iki şampiyon adayını da tokatladı yani... Her galibiyetinde veya her mağlubiyetinde, ligin zirvesini değiştirdi, ecel terleri döktürdü. Üstelik, Fener’i 2-1 yendiği maçta, 83’üncü dakikaya kadar berabere gidiyordu, o bir puanı verseydi, gene ligin kaderini değiştirecek, 5’inci büyüğümüz olmayacaktı.
***
Bu sene?
Fener’e 1-0 yenildi.
Trabzon’a 3-1 yenildi.
Henüz puan alamadı.
İkisiyle de maçı var.
***
Süper Lig’e çıktığından beri, her sezon istisnasız, şampiyonluğa oynayan iki ekipten de puan aldığını düşünürsek... Belediye ve Abdullah Avcı henüz son sözünü söylemedi!
***
Özetle.
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon maçlarına ‘derbi’ diyoruz ama... Görmemek için sanırım kör olmak lazım... Hiçbir derbi ‘Belediye derbisi’ kadar etkili değil Süper Lig’de.

Haberin Devamı

Yılın tüp ödülü?

Haberin Devamı

‘Yılın Spor Ödülleri’yle Türk sporuna büyük katkıları bulunan Milliyet gazetesi, satıldı.
***
Son 5 seneye bakarsak...
***
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bir değil iki defa ‘Yılın Spor Adamı’ seçildi... Galatasaray Başkanı Adnan Polat, ‘Yılın Spor Adamı’ seçildi... Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’ya ‘Namık Sevik Ödülü’ verildi... Galatasaray’ın rahmetli başkanı Özhan Canaydın’a ‘Namık Sevik Şükran Ödülü’ verildi... Sponsorluğuyla Fenerbahçe’nin kadınlar voleybol takımını dünya markası yapan Mehmet Ali Aydınlar’a ‘Namık Sevik Onur Ödülü’ verildi.
***
Golf Federasyonu Başkanı’na, Kocaeli Belediye Başkanı’na, Basketbol Federasyonu Başkanı’na, Spor Toto Teşkilat Başkanı’na, Voleybol Federasyonu Başkanı’na, Bisiklet Federasyonu Başkanı’na, hatta, Bingöl Köprübaşı Mezrası İmamı’na bile ödül verilirken...
***
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’e ödül mödül verilmedi.
***
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, dünyanın parasını harcayıp, dünya yıldızlarını Türkiye’ye getirirken... Fenerbahçeli Alex’e, Blacburnlü Tugay Kerimoğlu’na, Fenerbahçe forması giyerken Aurelio’ya, Galatasaraylı Arda Turan’a ‘Yılın Futbolcusu’ ödülü verildi. Beşiktaş’ta forma giyen futbolculara ilaç için bi ödül bile verilmedi.
***
Yıldırım Demirören, hiç Milliyet Spor Ödülü alamadı ama, bastı parayı, Milliyet’i aldı iyi mi!
***
Hâl böyleyken...
***
Milliyet Spor Servisi’ne ‘Yılın Tüp Ödülü’nü veriyorum... Ve, Kayahan’ın hüzün tünellerinde, soldum kederlerinde ‘pişmanım alın yazım’ şarkısını ezberlemelerini tavsiye ediyorum!

Haberin Devamı

Rekora hazırlanın...

Buca düşüyor.
Bank Asya’ya.
***
Göztepe çıkıyor.
Bank Asya’ya.
***
Karşıyaka orada.
Altay orada.
***
Kare as...
***
Önümüzde sene İzmir dışından şampiyon çıkarmak isteyen, floş çıkarmak zorunda!
***
İzmir Atatürk Stadı’nda oynanan Göztepe-Karşıyaka maçı, biletli 85 bin, biletsiz 100 bin küsur seyircisiyle ‘Türkiye rekoru’dur. Aynı zamanda, ‘dünya ikinci lig rekoru’dur.
***
İddiaya girerim...
Bu rekor kırılır.
***
Göztepem, başına gelen banka felaketinden sonra, borçlarından kurtulmak için amatöre düşmek zorunda kalmıştı, her sene bir üst lige çıktı, yeniden hak ettiği yeri, Süper Lig’i istiyor... Karşıyaka’nın önümüzde sene 100’üncü kuruluş yıldönümü, kasayı hazırladılar, çarpıcı transferler yapacaklar, tek hedef Süper Lig... Altay desen, şimdiden bazı girişimler olduğunu biliyorum, seneye şampiyonluğa oynayacak bir yönetim ve takım kadrosu planlanıyor... Buca ise, Süper Lig’in tadını aldı, sene başındaki inanılmaz hatalar nedeniyle bu duruma düştü, büyük dersler aldı, düştüğü gibi çıkmak için zirveye asılacak.
***
Göztepe-Karşıyaka maçlarında, Atatürk Stadı fuller... Göztepe Altay’la oynarken, Karşıyakalılar destek için Altay tribünlerini doldurur; Karşıyaka Buca’yla oynarken, Göztepeliler destek için Buca tribünlerini doldurur. Yazın bi kenara... Sadece ‘bir maçtaki seyirci rekoru’ kırılmaz, aynı zamanda, ‘Bank Asya tarihinin toplam hasılat rekoru’ kırılır.
***
Aynı zamanda, sponsor patlaması olur... Çünkü, şimdiden adım gibi eminim ki, önümüzdeki senenin İzmir derbileri, en az Süper Lig kadar yer bulacak, gazetelerde televizyonlarda.
***
Ve, en önemlisi...
***
Başta İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz olmak üzere, Türkiye’nin en çılgın seyirci topluluklarıyla boğuşmak zorunda kalacak olan İzmir Emniyeti’ne Allah sabır versin!

Yuh be birader!

Türkiye’de her 2 kadından 1’i kocasından dayak yiyor... Şiddete maruz kalıp hayatını kaybeden kadınların sayısı, trafik kazası veya kanserden ölen kadınların sayısından fazla.
***
Aynı Türkiye’de... Sporda ‘şiddet’in önüne geçmek için yasa çıkarıldı.
***
Yasanın ilk suçlusu kim oldu?
Kadın!
***
Milyonlarca erkek tribünleri ateşe verirken, ana avrat küfür ederken, koltukları kırıp, bıçaklarla birbirine saldırırken... Bir kadını ‘elinde meşale var’ diye gözaltına aldılar.
***
Ki, onun da suçsuz olduğu anlaşıldı.
***
Kendini ‘erkek’ zanneden magandaların, yıllardır hepimizin gözünün içine baka baka yaptığı iğrençliklere göz yumup... Tuta tuta bir kadını tutan yetkililerimizi tebrik ediyorum!

Yılmaz Özdil

YORUM YAZ