MENÜ

Yiğit Arslan: Vazgeçilmez olmak istiyorum

12 Dev Adam'ın gelecek vaat eden yeni yıldız adaylarından Yiğit Arslan FANATİK'e konuştu.

Yiğit Arslan: Vazgeçilmez olmak istiyorum

Slovenya maçının ardından Türkiye’nin, deplasmanda İspanya’ya 74-58 yenildiği maçta ikinci kez A Milli Erkek Basketbol Takımımız’ın formasını giyen Tofaş’ın 22 yaşındaki oyuncusu Yiğit Arslan, FANATİK’e konuştu. Çin’de 31 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası’na daha önceden katılmayı garantileyen 12 Dev Adam’ın gelecek vaat eden isimlerinden Yiğit, duygularını ve gelecek hedeflerini anlattı. Genç basketbolcu şunları söyledi: “Slovenya karşısında ilk defa A Milli Takım kadrosuna girdim. Ufuk ağabey beni sahaya sürünce çok heyecanlandım. İlk basketimi attıktan sonra da çok mutlu oldum. Benim için harika bir tecrübe oldu. Tofaş forması altında ligde aldığım sürelerle kendimi gösterme fırsatı bulmuştum.”

Haberin Devamı

'Çok iyi kullanmalıyız'

“Hocamız Ufuk Sarıca da bana güvendiğini belli etti. Kadroya aldı ve süre verdi. Milli Takım’daki sürelerimi artırıp ileride bu takımın vazgeçilmez bir oyuncusu olmak istiyorum. Sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Takım idmanlarından önce salona gelip özel çalışmalar yapıyorum. Halter ve basketbol antrenmanları yapıyorum. Milli Takım bir kimlik değiştiriyor. Ufuk ağabey gençlerden kadro kurma çabası içinde. Biz de gençler olarak bize verilen bu şansı çok iyi kullanmalıyız. Hedeflerimden biri de, 2019 Dünya Kupası’nda kadroya girebilmek. Çin’e gitmeyi çok istiyorum ve çalışmaya devam ediyorum.”

'Ligde kendimi gösterdim'

“Sadece bu yıl değil, kariyerim boyunca Türk Milli Takımı’na hizmet etmek istiyorum. A Milli Takım kadrosuna girebilmemin nedenlerinden biri de ligde kendimi gösteriyor olabilmek, oynayabilmek. Bana verdiği süreler için de coach Orhun Ene’ye, teknik kadroya ve Tofaş Kulübü’ne çok teşekkür ediyorum. Sürekli sorumluluk almam için beni zorluyorlar. Bu yıl da daha fazla sorumluluk alıyorum ve takıma katkı veriyorum. Orhun ağabey de beni destekliyor. Hem idmanlarda, hem de maçlarda benim gelişimime yardımcı oluyor.”

Haberin Devamı

Yiğit Arslan: Vazgeçilmez olmak istiyorum

Gökhan Germen / FANATİK

YORUM YAZ