MENÜ

Yiğido fişi çekemedi! 1-1

Sivasspor dün akşam Gençlerbirliği'ni yense, Konya ve Kasımpaşa düşecek, Kırmızı-Beyazlılar da kümede kalmayı büyük ölçüde garantileyecekti. Ancak ev sahibi öne geçtiği maçta bir puana razı oldu, sonuç Başkent ekibinin işine yaradı.

Yiğido fişi çekemedi! 1-1

4 Eylül Stadı’nda dün akşam gülen olmadı... Gençlerbirliği’ni konuk eden Sivasspor öne geçtiği maçta skor avantajını koruyamazken, ligin dibindeki iki takım Konyaspor ile Kasımpaşa’nın mucizelere kalan şanslarını da gelecek haftalara bıraktı. Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Başkent ekibiydi. Hurşud’un şutlarıyla gol arayan konuk takım 27’de Oktay’la tehlikeli oldu. Bu futbolcu şık çalımlarla kendisine pozisyon yarattı, vuruşunda ise top yan ağlarda kaldı. 29’da topun başına geçen Erman’ın vuruşunda Özkan topu güçlükle kornere çeldi. 31’de Mehmet Nas sağdan ortaladı. İyi yükselen Navratil kafayla ağları havalandırdı: 1-0. 33’te Sertan Çalık şutladı, kaleci Korcan yumrukladı. 41’de Hurşud kaleyi yokladı. Korcan tehlikeyi çıkardı.

Korcan devleşti
İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Sivas’tan geldi. 51’de topu önünde bulan Pedriel’in şutunu Özkan kornere yolladı. 53’te Oktay’la yaptığı verkaç sonunda kaleyi karşısına alan Yasin müthiş vurdu. Kaleci Korcan da aynı güzellikte kurtardı. 56’da Orhan sağdan hızla ilerleyip pasını çıkardı. Oktay uygun durumdan yararlanamadı. 58’de Erman’ın ortasında Pedriel’in kafası direkte patladı. 63’te Hurşud sağdan ortaladı. Oktay bu kez kaçırmadı, kafayla eşitliği sağladı: 1-1. 77’de Orhan’ın kaleye yakın mesafeden şutunda Korcan geçit vermedi. 84’te bu kez Randall şutladı. Kalesinde devleşen Korcan topa hakim oldu. Bu sonuçla Gençlerbirliği lige tutunmayı garantilerken, Yiğidolar’ın durumu gelecek haftalara kaldı.

Haberin Devamı

HOCALAR NE DEDİ?

‘Takımımdan memnunum’
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maç sonunda bir hayli öfkeliydi... Bitiş düdüğünün ardından hakemlere serzenişte bulunan Çalımbay, daha sonra yaptığı açıklamalarda ise şunları söyledi: “Çok iyi pozisyonlarımız vardı, istediğimiz golü de bulduk ama skoru koruyamadık. Takımımın mücadelesinden memnunum. Üstlerinde ne stres ne de başka bir şey var.”

‘Beraberliğe sevinmedim’
Gençlerbirliği’nin başında ilk maçına çıkan Mustafa Kaplan, galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi. “1-1’e sevinmiyorum” diyenKaplan, “Buradan galibiyetle dönmemiz gerekiyordu. Futbolcu arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum ve kendilerini yürekten kutluyorum. Müsabaka boyunca müthiş bir mücadele örneği sergilediler” diye konuştu.

Haberin Devamı

YORUM YAZ