MENÜ

Yeni Malatyaspor ligden resmen çekildi

Ülkemizde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem gerçekleşti. Gerçekleşen felaket sonrası 10 ilimiz büyük hasar gördü. Bunlardan biri olan Malatya'nın TFF 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor lige devam - etmeme konusuyla ilgili başkan Ahmet Yaman açıklamalarda bulundu. Malatyaspor, resmi sitesinden de ligden çekildiğini açıkladı.

Yeni Malatyaspor ligden resmen çekildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem toplam 10 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Birçok vatandaş enkaz altında kaldı. Feci afetin ardından arama kurtarma çalışmaları başlarken, spor dünyası da yaşanan deprem sonrası sessiz kalmadı. Birçok kulüp yardım kampanyası başlattı. 

Haberin Devamı

Yaşanan deprem sonrası Türkiye Futbol Federasyonu, yaptıkları açıklama ile ligleri erteledi. Depremin gerçekleştiği illerdeki, şehir takımları hakkında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği ile birlikte yaptıkları toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. 

Hatayspor ligden çekildi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi; 'Hatayspor Kulübü bugün yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynamayacağını bize bildirdi. Gaziantep FK da ligden çekilmek isterse bu iki kulübümüzün hakları baki kalmak kaydıyla 17 takımla yola devam etmeyi planlıyoruz. Bu konuda konuşuldu. 2 metot var. Ya ilk devre oynadıkları maçlardaki puanları da sileceğiz ya da oynanmış maçları kabul edeceğiz, ikinci devre oynanacak maçlara 3 puan vereceğiz. Bunların çalışmasını yapacağız. Ligin kaderini ne kadar etkiliyor, ne kadar etkilemiyor ona göre karar vereceğiz. Bu konuda bir netlik var. Şu anda 19 takımla mücadele ediyoruz. 4 takım düşüp, 3 takım gelecekti. Gelecek yıl 18 takımla devam edecektik. İki takımın çekilmesi halinde, 2 takım düşecek. Aşağıdan 3 takım geleceği için Süper Lig 20 takımla devam edecek. Diğer ligleri de onlarla toplantı yaptıktan sonra netleştireceğiz" demişti. 

Haberin Devamı

Yeni Malatyaspor ligden resmen çekildi

Depremde yara alan futbol takımları arasında bulunan Yeni Malatyaspor, Hatayspor ve Diyarbekirspor ile beraber ligden çekilme kararı aldı. Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman konuyla ilgili yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. 

İşte Başkan Yaman'ın Beinsports'a yaptığı açıklama şöyle;

Durum çok kötü, içler acısı

Türkiyemizin başı sağ olsun. Şu an bulunduğum durum içler acısı. Çok şükür yağış bitti en azından çalışmalar rahat bir şekilde devam edebiliyor. Enkazların başında birçok ekip müdahale ediyor. Zaman geçti ama enkazdan bir kişi bile canlı çıksa bizim mutluluğumuz oluyor. Enkaz altında burada binlerce kişi var. Şu an bulunduğumuz durum çok kötü, içler acısı. Şehrimiz hayalet şehire dönüştü, inanılmaz zor durumdayız. Yardımlar buraya ulaştı, onları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Yiyecek-içecekten yana sıkıntımız yok ancak büyük bir çadır ve konteyner ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Yeni Malatyaspor ligden resmen çekildi

Ligden çekildiğimizi federasyona bildirdik

5 gündür kulübe gitmemiştim, şimdi kulüpten dönüyorum. Kulüpteki yetkili arkadaşları topladım, kulübümüz içler acısı. Altyapı ve üstyapı darmadağın. Orada ne konaklayabiliriz ne de kalabiliriz. Kararımız, ligden çekilmek oldu. Ligden çekildiğimizi federasyona bildirdik. Futbol oynama gibi bir şansımız yok. Oyuncularımızdan biri vefat etti. Biz artık ligde yokuz.

 

Malatyaspor resmen açıkladı

Yeni malatyaspor, resmi sitesinden yaptığı açıklamada ligden çekildiğini açıkladı.  Malatyaspor'dan yapılan açıklama şöyle;

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu'na ligden çekilme taleplerini ilettiklerini söyleyerek, "Henüz acılarımız taze ve yaralarımızı sarmakla meşgul durumdayken, futbol oynamak gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Bu durumda şehrimizde futbol oynamaya uygun bir ortam da bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Yeni Malatyaspor'un sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere, Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetinde yaşanan depremden birçok şehrimiz gibi Malatya’mız da etkilenmiş bulunmaktadır. Şehrimizi ve ülkemizi derinden etkileyen bu afet karşısında, ilimizde hayat durma noktasına gelmiştir. Aynı zamanda bu depremde, kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan da vefat etmiştir. Henüz acılarımız taze ve yaralarımızı sarmakla meşgul durumdayken, futbol oynamak gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Bu durumda şehrimizde futbol oynamaya uygun bir ortam da bulunmamaktadır. Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda, Türkiye Futbol Federasyonu’na ligden çekilme talebimizi iletmiş bulunmaktayız" denildi.

YORUM YAZ