MENÜ

Yeni Malatyaspor ve Göztepe bu sezon en çok kaç farklı kaybetti? Averaj ve gol hesapları...

Süper Lig'de son yıllarda ilk kez şampiyonluk gol averajına bir başka deyişle normal averaja kalabilir. Son hafta Göztepe ile karşılaşacak Beşiktaş ile son hafta Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak Galatasaray galip gelirse şampiyon averaja kalacak. Gözler istatistiklere çevrildi. Peki Yeni Malatyaspor ve Göztepe bu sezon en çok kaç farklı kaybetti? En çok kaç gol yedi? Galatasaray ve Beşiktaş maçları nasıl bitti?

Yeni Malatyaspor ve Göztepe bu sezon en çok kaç farklı kaybetti? Averaj ve gol hesapları...

Süper Lig'de son yıllarda ilk kez şampiyonluk gol averajına kalabilir. Son haftaya 81 puan ve +44 averajla giren Beşiktaş deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak, 81 puan ve +42 averaja sahip Galatasaray ise son hafta Yeni Malatyaspor ile evinde karşılaşacak.

Haberin Devamı

Son hafta sadece her iki takım da galip gelirse şampiyon averaja kalacak. Gözler istatistiklere çevrildi. Peki Yeni Malatyaspor ve Göztepe bu sezon en çok kaç farklı kaybetti? En çok kaç gol yedi? Galatasaray ve Beşiktaş'ın maçları kaç gollü bitti? Farklı galibiyetleri ne durumda?

Yeni Malatyaspor bu sezon 4 ve üzerinde gol yemedi

Yeni Malatyaspor bu sezon Süper Lig'de oynadığı 39 maçta hiçbir rakibine 4 ve üzerinde gol atma imkanı vermedi. Yeni Malatyaspor en çok üç gol yerken bunu da 7 kez yaşadı. (%17)

Gol Yemediği Maç: 8

1 gol yediği maç: 19

2 gol yediği maç: 5

3 gol yediği maç: 7

4 ve üzeri gol yediği maç: yok

Yeni Malatyaspor son 9 haftada sadece 6 gol yerken bu maçlar içinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalmıştı. İrfan Buz'un ekibi deplasmanda ise 19 maçta 28 gol yerken (1,47 gol yeme ortalaması) sezon genelinde de 39 maçta 50 gol yedi

Haberin Devamı

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Galatasaray bu sezon 4 kez 4+ gol sayısına ulaştı

Süper Lig'de 39 maçta 77 gol atan ve 1,97 ortalamaya ulaşan Galatasaray, ligin en golcü ikinci takımı. Galatasaray sezon genelinde 4 kez rakiplerine 4 ve üzerinde gol attı.

Galatasaray 6-0 Gençlerbirliği

Galatasaray 6-1 Denizlispor

Ç. Rizespor 0-4 Galatasaray

Denizlispor 1-4 Galatasaray

Galatasaray bu sezon sadece 5 maçı gol atamadan bitirirken 12 kez rakiplerine 1 gol, 9 kez rakiplerine 2 gol, 9 kez rakiplerine 3 gol, 4 kez rakiplerine 4+ gol attı.

Yeni Malatyaspor ve Göztepe bu sezon en çok kaç farklı kaybetti Averaj ve gol hesapları...

Göztepe bu sezon sadece 2 kez 4 ve üzerinde gol yedi

Göztepe Süper Lig'in son döneminde gollü maçlara imza atarken sadece iki kez 4 ve üzerinde gol yedi. Geçen hafta öne geçtiği maçta Gençlerbirliği karşısında 5-3 kaybeden Göztepe aynı sonuçla Sivasspor'a karşı İzmir'de kaybetmişti

Haberin Devamı

Göztepe bu sezon 39 maçta 57 gol yerken (maç başına 1,46) iç saha maçlarında ise 19 maçta 25 golü kalesinde gördü. Ünal Karaman yönetimindeki Göztepe bu sezon 8 maçı gol yemeden bitirirken 16 maçta 1 gol, 8 maçta 2 gol, 5 maçta 3 gol, 2 maçta ise 5 gol yedi.

Göztepe Yeni Malatyaspor'a oranla daha golcü

Göztepe geride kalan dönemde rakiplerine 58 gol atarken Yeni Malatyaspor ise 48 gol kaydetti. İlginç olan ise Beşiktaş ile Galatasaray arasında da atılan gol sayılarında 10 gol fark var. (87-77)

Beşiktaş bu sezon 6 kez rakiplerine 4+ gol attı

Beşiktaş bu sezon Süper Lig'de en golcü takım olurken rakiplerine 4 ve üzerinde gol atma konusunda da zirvede yer aldı. Beşiktaş bu sezon 6 kez rakiplerine 4 ve üzerinde gol attı

Beşiktaş 7-0 Hatayspor

Beşiktaş 6-0 Ç. Rizespor

Beşiktaş 4-0 BB Erzurumspor

Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş

Karagümrük 1-4 Beşiktaş

BB Erzurumspor 2-4 Beşiktaş

Beşiktaş ve Galatasaray handikaplı (en az iki fark) daha çok kazanıyor

Haberin Devamı

Şans oyuncuları dili ile handikaplı galibiyet bir başka deyişle en az iki farklı galibiyet sayılarına bakıldığı zaman hem Beşiktaş hem de Galatasaray başarılı oldu. Beşiktaş 11 kez tek farklı, 14 kez en az iki farklı kazanırken Galatasaray 10 kez tek farklı 15 kez en az iki farklı galip geldi. Göztepe ve Yeni Malatyaspor ise mağlubiyet konusunda eşit. İki takım da 14'er kez yenilirken bu maçlar içinde 8 kez tek farklı kaybetti

Beşiktaş Galibiyet Galatasaray

11 Tek farklı 10

14 En az iki fark 15

Yeni Malatyaspor ve Göztepe bu sezon en çok kaç farklı kaybetti Averaj ve gol hesapları...

Beşiktaş'ın en golcüsü Larin

Beşiktaş'ın en çok gol atan oyuncusu 19 golle Cyle Larin olurken son haftalarda formda isimlerden Rachid Ghezzal 7 gol - 17 asist ile lige damga vurdu. Beşiktaş'ta 21 farklı oyuncu gol attı ve bu alanda zirvede yer aldı

Galatasaray'da golcü çok

Galatasaray'da ise sezon boyunca çok fazla golcü oyuncu görev yaptı. Falcao 9 gol atarken devre arasında ayrılan Diagne yine 9 gole imza atmıştı. Devre arasında gelen Mostafa Mohamed 8 gol ile önemli katkı yaparken Babel 6 gol, Kerem 6 gol, Onyekuru 5 gol, Halil Dervişoğlu ise 2 gol attı

Haberin Devamı

Galatasaray, Yeni Malatyaspor'u en çok 3 farklı yendi

Beşiktaş ile Göztepe arasındaki istatistikler

İzmir’deki son 2 maçı Göztepe kazandı

İki takım arasında İzmir’de oynanan son 2 maçta Göztepe, rakibine üstünlük kurdu. Geçen sezon rakibini 2-1 mağlup eden Göztepe, 2018-2019’da evinde oynanan maçı da 2-0 kazandı.

Bu arada İki ekip, yarın yapacakları maçla İzmir’deki lig maçlarında 27. kez karşılaşacak. Geride kalan müsabakalarda Beşiktaş’ın galibiyetlerde 10-7 üstünlüğü bulunuyor. İzmir’de 9 maç da berabere sonuçlanırken, Beşiktaş 34, Göztepe ise 26 gol attı.

Göztepe, İzmir’de 1973-1974 sezonunda 2-0 yendiği rakibiyle daha sonra evinde yaptığı 10 maçı da kazanamadı. Bu süre içindeki müsabakalardan 6’sını kaybeden sarı-kırmızılı ekip, 4’ünde berabere kaldı, taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamadı.

Farklı skorlar:

İki takım arasında geride kalan maçlarda en farklı skora Beşiktaş imza attı. 2001-2002 sezonunda İzmir’de yapılan maçtan Beşiktaş 6-0 galip ayrıldı. Göztepe ise toplam 10 kez yendiği rakibi karşısında 1968-1969 sezonunda evinde 3-0 galip geldi. Öte yandan, 2002-2003 sezonunda İstanbul’da Beşiktaş’ın 7-3 kazandığı maç, filelere giden toplam 10 golle ligdeki 53 randevu içinde en yüksek skorlu müsabaka olarak kayıtlara geçti. (AA)

YORUM YAZ