MENÜ

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Şampiyonlar Ligi'nde Schalke ile Türk Telekom Stadı'nda 0-0 berabere kalan Galatasaray Yeni Malatyaspor maçıyla Süper Lig'e döndü. Aslan, deplasmanda oynadığı mücadelede rakibine 2-0 mağlup oldu. Yenilginin yanı sıra Galatasaray'da sakatların arasına Belhanda katılırken Fenerbahçe derbisi öncesi Mariano da cezalı duruma düştü.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de Evkur Yeni Malatyaspor’a konuk oldu. Schalke 04 ile Şampiyonlar Ligi'nde 0-0 berabere kalan Galatasaray eksiklere rağmen rakibini yenerek Süper Lig'de zirvedeki yerini korumak istiyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Aslan hem maçı 2-0'lık skorla kaybetti. Fenerbahçe derbisi öncesi Belhanda'yı ve Mariano'yu kaybetti.

Haberin Devamı

Alınan bu sonuçla Galatasaray 19 puanda kaldı ve zirvedeki yerini Başakşehir'e kaptırdı. Yeni Malatyaspor ise puanını 15'e yükseltmeyi başardı.

Maçtan dakikalar

Mücadelenin 6. dakikasında Yeni Malatyaspor maçın ilk tehlikeli pozisyonunu oluşturdu. Boutaib'in ön direğe koşu yaparak yaptığı vuruş az farkla dışarı gitti.

İlk 10 dakikada Yeni Malatyaspor, rakip kaleye iki şut çekti. Galatasaray'ın ise henüz şutu yok.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Donk şansını denedi

15. dakikada Galatasaray'da Ryan Donk çalımlarla ilerleyip ceza yayı üzerine geldi. Şutu Sadık'a çarpıp kale direğinin yanından auta gitti.

Maçta dakikalar 19'u gösterdiğinde Ndiaye ve Chebake, orta sahadaki ikili mücadele sonunda kafa kafaya çarpışıp yerde kaldı. Ndiaye ve Chebake, orta sahadaki ikili mücadele sonunda kafa kafaya çarpışıp yerde kaldı. İkisinin de tedavisinin tamamlanmasının ardından oyun kaldığı yerden devam etti.

Haberin Devamı

Galatasaray'da şok sakatlık

28'de Galatasaray'a bir kötü hbaer geldi. Oyunda sakatlanan Belhanda kenara gelmek zorunda kaldı. Sakatlıkların arttığı bu dönemde Sarı Kırmızılı ekip için bir eksik daha yaşanması gündeme geldi. Faslı yıldız oyuna devam edemedi. Belhanda yerine oyuna giren isim Ahmet Çalık oldu.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

31. dakikada ev sahibi Yeni Malatyaspor gole yaklaştı. Korner atışında topa iyi yükselen Murat Akça'nın kafa vuruşu az farkla üstten auta gitti.

Güzel paslaşma golü getirdi

Maçın başından beri rakibi Galatasaray'a karşı oyun anlamında üstünlük kuran Yeni Amaltyaspor aradığı golü 35. dakikada buldu. Boutaib'in tek pasıyla ceza sahasında topla buluşan Donald'ın plasesi ağlarla buluştu.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Golün ardından Galatasaray oyundaki kontrolü eline almak için daha fazla yarı sahada gözükmeye başladı. 40. dakikada Galatasaray'da Ömer Bayram sol kanattan sıfıra inerek içeri doğru çıkardı, ama kaleci Farnolle topu çelerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

Mariano derbide yok

Mücadelenin ilk sarı kartı 45+2. dakikada Mariano'ya çıktı. Brezilyalı futbolcu gördüğü kart nedeniyle haftaya oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarıda son etkili atağı Galatasaray cephesinden geldi. 45+3. dakikada kazanılan serbest vuruşta ceza sahasına gelen ortada Ahmet Çalık'ın kafa vuruşu üstten az farkla auta gitti.

Bu pozisyon aynı zamanda ilk yarının da sonu oldu. Halis Özkahya'nın bitiş düdüğü ile devre arasında Yeni Malatyaspor 1-0'lık üstünlükle girdi.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Muslera'dan başarılı kuratırış

Mücadelenin 2. yarısına hızlı başlayan taraf yine Yeni Malatyaspor oldu. 46. dakikada kazanılan korner atışında Murat Akça ceza sahası içinde topa iyi bir şekilde yükseldi. Kafa vuruşunu kaleci Muslera aynı güzellikte kurtarı ve farkın 2'ye çıkmasına izin vermedi. Galatasaray'ın alt yapısınd ayetişen Murat Akça'nın ilk yarıda da buna benzer bir pozisyonu vardı.

Rodrigues pozisyonları değerlendiremedi

51'de Galatasaray'da Garry Rodrigues, ceza sahasının sağından sıfıra indi ve içerdeki Sinan Gümüş'e doğru yerden pasını verdi. Ama araya son anda Yeni Malatyaspor savunması girdi.

52. dakikada Galatasaray maç boyunca en net pozisyonunu yakaladı. Ceza sahasına şişirilen topu Donk indirmeyi başardı. Ardından topla buluşan Rodrigues'in uzak direğe plase vuruşu auta gitti. Bu pozisyonun hemen bir dakika sonrasında Galatasaray'da Ryan Donk'un savunma arkasına attığı uzun pasa Garry Rodrigues hareketlendi ama kontrolü iyi olmayınca top Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle'da kaldı.

Haberin Devamı

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Fatih Terim 2. oyuncu değişikliğini 56. dakikada gerçekleştirdi. Martin Linnes yerine oyuna giren isim Muğdat Çelik oldu.

57. dakikada da Yeni Malatyaspor oyundaki ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Pereira yerine oyuna giren isim Ahmet Ildız oldu.

Mücadelenin 58. dakikasında seri paslaşmalarla ceza sahasına giren Yeni Malatyaspor'da Adem Büyük, sol çaprazdan uzak köşeye vurmayı düşündü. Vuruşu az farkla auta gitti.

60. dakikada Yeni Malatyaspor yine tehlikeli gelen taraf oldu. Chebake'nin ceza sahası dışından vuruşu Boutaib'in önünde kaldı ama Muslera önce davranarak pozisyonunu bozdu. Ardından top Ahmet Ildız'ın önünde kaldı. Ahmet'in vuruşunuysa Muslera kurtardı.

Haberin Devamı

Penaltı ve gol

63. dakikada Adem Büyük ceza sahası içinde Ozan Kabak'ın yaptığı müdahaleyle yerde kaldı. Hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Adem Büyük topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a getirdi. Galatasaray'ın genç savunmacısı Ozan Kabak, bu sezon Galatasaray maçlarında 3. kez penaltıya sebep oldu.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Galatasaray direğe takıldı

68'de Ömer Bayram'ın sol kanattan yaptığı ortasını Ryan Donk indirdi, uzak köşede topla buluşan Muğdat Çelik'in kafa vuruşu direkten döndü.

Sinan karşı karşıya kaçırdı

Maçta dakikalar 73'ü gösterdiğinde Galatasaray gole çok yaklaştı ama kaleci Fornelle'yi geçemedi. Sinan Gümüş ceza sahası içerisinde karşı karşıya kaldı. Malatya'nın file bekçisi topu ayakları ile başarılı bir şekilde çeldi. Dönen topa kafayla vuran Donk'un şutu üstten az farkla auta çıktı.

Pozisyonun ardından Galatasaray son oyuncu değişikliğini gerçkelştirdi. Sinan Gümüş yerine oyuan giren isim genşç futbolcu Yunus oldu.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Yeni Malatyaspor kalecisi Fabien Farnolle, kale vuruşunu geç kullandığı gerekçesiyle sarı kart gördü.

75. dakikada Yeni Malatyaspor'un ilk golüne imzasını atan Donald yerini Muiru'ya bıraktı.

80. dakikada Ahmet Ildız oyun durduktan sonra topu farklı bir noktaya gönderdiği gerekçesiyle sarı kart gördü.

Ahmet Çalık iyi yükseldi ama

Mücadelede dakikalar 83'ü gösterdiğinde Selçuk İnan'ın kullandığı köşe vuruşunun ardından ceza sahasında iyi yükselen Ahmet Çalık'ın kafa vuruşu yandan auta gitti.

Ev sahibi ekip Yeni Malatyaspor son oyuncu değişikliğini 85. dakikada gerçekleştirdi. Guiherme yerine oyuna giren isim Aleksic oldu.

Yine karşı karşıya kaldı

90+3'te Mariano'nun sağ kanattan yaptığı ortasına Yunus Akgün kafasını vurdu, ardından topu önünde bulan Ryan Donk vuruş açısı yakalayamadan Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle topu kornere çeldi.

Mücadelede başka pozisyon yaşanmadı ve hakem Halis Özkahya maçı bitiren düdüğü çaldı.

İşte 11'ler

Galatasaray: Muslera, Linnes, Donk, Ozan, Ömer, Selçuk, Ndiaye, Belhanda, Mariano, Rodrigues, Sinan

Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Murat Akça, Sadık, Erkan, Donald, Murat Yıldırım, Guilherme, Pereira, Adem, Boutaib

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor’a konuk olan Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Almanya temsilcisi Schalke 04’e karşı oynadığı maçta sakatlık geçiren Eren Derdiyok ile Yuto Nagatomo müsabakanın kadrosuna alınmazken, o karşılaşmada ilk 11’de başlayan Maicon Roque ise yedeğe çekildi.

Evkur Yeni Malatyaspor maçında bu futbolcuların yerine Ömer Bayram, Mariano Filho ve Selçuk İnan forma giydi.

Galatasaray’da Eren Derdiyok ve ameliyat edilen Nagatomo’nun yanı sıra, Serdar Aziz, Henry Onyekuru, Fernando Reges ve Sofiane Feghouli de sakatlıkları nedeniyle maçın kadrosunda yer almadı. Geçirdiği ameliyat nedeniyle sezonun ilk yarısını kapatan Emre Akbaba da müsabakanın kadrosunda bulunmadı.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Donk stoperde, Mariano sağ açıkta

Galatasaray’da eksikler nedeniyle teknik direktör Fatih Terim’in, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında bazı oyuncuları farklı pozisyonlarda oynatması dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı takımda orta saha oyuncusu Ryan Donk stoperde, sağ bek Mariano ise sağ açıkta görev yaptı.

Kaleyi Fernando Muslera’ya emanet eden Terim, savunmayı Martin Linnes, Ozan Kabak, Donk ve Ömer Bayram’dan oluşturdu.

Galatasaray’ın orta sahasında Selçuk İnan ve Badou Ndiaye forma giyerken, sağ açıkta Mariano, sol açıkta ise Garry Rodrigues sahaya çıktı. Forvet arkasında Younes Belhanda’nın görev aldığı sarı-kırmızılı takımın santrforu olarak ise Sinan Gümüş sahada yer aldı.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Yedek kulübesinde altyapıdan 4 oyuncu

Galatasaray’ın yedek kulübesinde takımın altyapısında yetişen 4 futbolcu bulundu.

Teknik direktör Fatih Terim, altyapıdan yetişen genç oyuncular Atalay Babacan, Recep Gül, Celil Yüksel ile Yunus Akgün’ü Evkur Yeni Malatyaspor maçında yedekler arasına aldı.

Sarı-kırmızılı takımın diğer yedekleri ise İsmail Çipe, Maicon, Ahmet Çalık ve Muğdat Çelik oldu.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Selçuk İnan bu sezon ilk kez 11’de

Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Selçuk İnan, bu sezon ilk kez bir resmi maça 11’de başladı.

Selçuk İnan, bu sezon Süper Lig’deki MKE Ankaragücü, Göztepe ve Bursaspor, TFF Süper Kupa’daki Akhisarspor ile UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Lokomotiv Moskova, Porto ve Schalke 04 müsabakalarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

Evkur Yeni Malatyaspor’da 3 değişiklik

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig’in 9. haftasında 1-0 kaybettikleri MKE Ankaragücü maçına göre ilk 11’de 3 değişikliğe gitti.

Genç teknik adam, Galatasaray karşısına takımını, Farnolle, Chebake, Murat Akça, Sadık Çiftpınar, Erkan Kaş, Donald, Murat Yıldırım, Guilherme, Pereira, Adem Büyük, Boutaib 11’i ile çıkardı.

Erol Bulut, sakatlığı bulunan Aleksic’in yerine Boutaib’e, sarı kart cezalısı Mina’nın yerine Murat Akça’ya, yedeğe çektiği Rahman Buğra Çağıran’ın yerine ise Erkan Kaş’a maçta şans verdi.

Yeni Malatyaspor-Galatasaray maç sonucu: 2-0

Maça büyük ilgi

Karşılaşmaya iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi.

27 bin 44 kişi kapasiteli Yeni Malatya Stadı’nda yapılan maçta ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor taraftarları satışa sunulan biletlerin tamamını tüketti.

Galatasaray taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

YORUM YAZ