MENÜ

ÖZET | Yeni Malatyaspor-Ankaragücü: 2-1

Süper Lig'in 37. dakikasında kümede kalma hesapları yapan iki takımın mücadelesinde Yeni Malatyaspor, konuk ettiği Ankaragücü'nü ikinci yarıda attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Başkent ekibinde 66. dakikada Geraldo gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

ÖZET | Yeni Malatyaspor-Ankaragücü: 2-1

Süper Lig'in 37. dakikasında küme düşmeme mücadelesi veren Yeni Malatyaspor ile Ankaragücü karşı karşıya geldi. Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi evsahibi ekip ikinci yarıda attığı gollerle kazandı.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren goller 55. dakikada Adem Büyük ve 78. dakikada Benjamin Tetteh'den geldi. Ankaragücü'nün tek golünü ise 90. dakikada Joseph Paintsil kaydetti. Karşılaşmanın 66. dakikasında Ankaragücü'nde Geraldo gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Malatya ekibi, puanını 40'a yükseltti ve rahat bir nefes aldı. Süper Lig'de 5 maç aranın ardından sahadan mağlubiyetle ayrılan Başkent temsilcisi ise 37 puanda kaldı. Yeni Malatyaspor bir sonraki maçta Demir Grup Sivasspor'a konuk olurken Ankaragücü, sahasında Gaziantep FK ile 3 puan mücadelesi verecek.

Maçtan dakikalar

Dakika 1: Mücadele başladı.

Dakika 6: Sol kanattan gelişen Ankaragücü atağından ceza sahası içerisinde Saba Lobzhanidze'nin sert vuruşunda top kaleci Ertaç'ta kaldı.

Haberin Devamı

Dakika 34: Gelişen Ankaragücü atağından sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Kitsiou'nun yakın mesafeden vurduğu sert şutta top direkten döndü. Başkent ekibi bu pozisyondan da yararlanamadı.

Dakika 42: Hızlı gelişen Yeni Malatyaspor atağında Fofana süratli bir şekilde topla berabere ceza sahasına girdi ve ceza sahasına girer girmez sert bir şut çıkardı. Ancak Ankaragücü kalecisi Korcan topu kornere gönderdi.

Dakika 43: Fofana'nın pozisyonu sonrası kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasında Kubilay'ın kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Dönen topu tamalamak isteyen Fofana'nın rövaşatası üstten dışarı çıktı.

Dakika 45+1: Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

Dakika 46: Mücadelenin ikinci yarısı başladı.

Dakika 55 GOL: Yeni Malatyaspor Adem Büyük'ün attığı golle 1-0 öne geçti. Gelişen Malatyaspor atağında sol taraftan Karim Hafez'in yaptığı ortayı iyi değerlendiren Adem Büyük, topu kafayla ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.

Dakika 66 KIRMIZI KART: Ankaragücü'nde 5 dakika önce oyuna dahil olan Geraldo, Karim Hafez'e yaptığı sert müdahale sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Dakika 78 GOL: Yeni Malatyaspor, Benjamin Tetteh'nin attığı golle skoru 2-0'a getirdi.

Dakika 90+1 GOL: Ankaragücü, Joseph Paintsil'in penaltıdan attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

Haberin Devamı

Dakika 90+4: Mücadele Yeni Malatyaspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Yeni Malatyaspor - Ankaragücü maçı ilk 11'ler:

Yeni Malatyaspor: Ertaç, Issam, Semih, Hadebe, Hafez, Zeki, Ahmed, Mustafa, Fofana, Kubilay, Adem.

Ankaragücü: Korcan, Kitsiou, Kulusic, Pazdan, Pinto, Voca, İbrahim, Saba, Endri, Alper, Paintsil.

YORUM YAZ