MENÜ

Yeni Malatya'da Akman'dan Gevrek'e cevap

Yeni Malatyaspor başkanlığına talip olan Malatyalı iş adamı Mehmet Akman, Adil Gevrek'in kendisi ve hedefleriyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Yeni Malatya'da Akman'dan Gevrek'e cevap

Yeni Malatyaspor’da Adil Gevrek’in başkanlığı bırakması durumunda yönetime talip olacağını açıklayan ve geçtiğimiz hafta sonunda Malatya’ya gelerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüşen iş adamı Mehmet Akman, kendisi hakkında yapılan açıklamalardan rahatsız olduğunu belirtti. Mevcut başkan Gevrek’in kendisiyle ilgili yaptığı değerlendirmeleri talihsiz bir açıklama olarak nitelendiren Akman, "Ben Malatya’ya Yeni Malatyaspor’u almak için gelmedim. Çok sayıda Malatyalı dostum, akrabam beni davet etti, geldim. Adil Başkan’ın görevi bırakma düşüncesinin olduğu takımın sahipsiz kaldığı bilgisi üzerine bir istişare toplantısı için geldim. Yaşantım boyunca etik değerlere önem veren bir kişiliğim olduğu için Sayın Gevrek’in başkanlığa devam etmesi, tüm şehrin kenetlenmesi gerektiğini vurgulamıştım. Fakat şu anda önemli olan bir an önce belirsizliğin ortadan kalması ve hedeflerin açıklanması iken Sayın Gevrek, bizim oluşturduğumuz bütçeye takılmış durumda" dedi.

'Futbol pazarlam işidir'

"Biz hedefi büyük başarılar olmayan hiçbir işte asla olmayız" diyen Akman şunları söyledi: "Eğer Malatyaspor PTT 1. Lig’in de şampiyon olup, Süper Lig’de de iddialı bir takım olacaksa bunu çok komik, realitelerden uzak bütçelerle başarmak mümkün değil. Tabi ki sayın başkan bizden fikir almak isterse onunla paylaşmak isterim. Sonuç olarak biz bu takımı sahipsiz bırakmayız ve bu gömleği aslanlar gibi giyeriz. Çünkü bizim doğduğumuz bu topraklara bir vefa borcumuz var. Ve bunun bedeline de bakmayız. Takım 45 gündür şampiyon olmuş, ortada en ufak bir çalışma yok. Futbol bir pazarlama işidir. Bugün insanlar hala internetten sokaktan, terzilerden Malatyaspor forması alıyorsa bu çok büyük bir vizyonsuzluktur. 1,5 milyonluk bir şehir takımının lisanslı bir mağazası olmaz mı Allah aşkına? Biz 30 milyonluk bütçe belirlerken yeni stadımızdaki kombinelerden tutun da kulübe kalıcı gelir sağlayacak projelere kadar her şeyi hesap ettik."

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ