MENÜ

Yeni Hamit Altıntoplar geliyor!

Hakan Çalhanoğlu, Hamit Altıntop, Nuri Şahin gibi isimleri düşündükçe yurtdışında yetişen oyuncularımızın değerlerini fazlasıyla anlıyoruz. Özellikle Almanya, Hollanda ve Avusturya’da doğan o kadar yetenekli gurbetçi oyuncularımız var ki ileride hem Avupa’da oynamaları garanti görülüyor hem de Milli Takımımıza fayda sağlamaları kesine yakın bir durum.

Bayern Münih’in İkinci takımının formasını giyen 20 yaşındaki Mert Yılmaz sağ bek pozisyonunda oynuyor. 2018 yılında Leipzig altyapısından Bayern Münih’e transfer olan gurbetçi oyuncunun kulübüyle 2021’e kadar sözleşmesi bulunuyor. Türkiye’de genç milli takım formasını da 11 maçta terleten oyuncu merkez orta sahada da forma giyebiliyor. Milli Takım’da yaşanan sağ bek sorununu düşündüğümüzde uzun vadede Murat çok faydalı bir futbolcu olabilir.

Haberin Devamı

SANTRAFOR SIKINTISINI KÖKTEN ÇÖZECEK

Hollanda’da doğan Türk asılı 20 yaşındaki futbolcu Halil Dervişoğlu İngiltere Championship ekiplerinden Brentford forması giyiyor. Forvet mevkiinde oynayan genç oyuncu, genç yaş grubu Milli Takımlarımızda 9 maçta forma giymiş 3 gol kaydetmiştir. Bu sezona Hollanda 1. Ligi takımlarından Sparta Roterdam takımında başlayan ve 17 maçta 5 gol 3 asistlik katkıyla oynayan yıldız adayı 3 Milyon Euro’ya kış transfer döneminde Brenford’a transfer oldu.

Almanya’da Hertha Berlin forması giyen 20 yaşındaki santrafor Muhammed Kiprit’in adı bir dönem Süper Lig ile anılsa da oyuncunun 2021 yılına kadar sözleşmesi mevcut. Forvette ve kanatlarda oynayabilen çift ayaklı futbolcu bu sezon Hertha Berlin’in genç takımında 16 maçta forma giyip 13 gol 3 asistlik katkı sağlamıştır. Genç yaş Milli Takımlarımızda da forma giyen futbolcu tercihini Türkiye’den yana yapmıştır.

Haberin Devamı

ELİMİZDEN KAÇIRMAMALIYIZ!

Sol kanat ve 10 numara mevkiinde oynayabilen potansiyeliyle Barcelona gibi dünya devlerini peşine takan Naci Ünüvar Hollanda Milli Takımı’nın genç yaş takımlarında forma giyiyor. Hollanda’da doğan Ajax takımının futbolcusu Naci Ünüvar henüz 16 yaşında olmasına rağmen adından çokça konuşturuyor. Bu sezon 15 maçta 8 gol 1 asistle oynayan yıldız adayının milli takım tercihi nereden olur bilemeyiz ama umuyorum bu yıldız adayını Hollanda’ya kaptırmayız.

ŞİMDİDEN TAKIMININ VAZGEÇİLMEZİ

Naci Ünüvar gibi Hollanda’da dünyaya gelen Orkun Kökçü Feyenoord takımının formasını giyiyor. 19 yaşındaki 10 numara, bu sezon Feyenoord A takımıyla 27 maçta forma giydi 3 gol 3 asistlik katkıda bulundu. İki ayağını da kullanan yıldız adayı Milli Takım olarak ise Türkiye’yi seçti. Orkun’un kulübüyle 2023’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

İtalya’da Sassuolo forması giyen Mert Müldür milli takımımızın en önemli oyuncularından birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Viena’da dünyaya gelen çift ayaklı 20 yaşındaki oyuncu potansiyeliyle bu sezon 5 milyon Euro bonservis bedeliyle Sassuolo’ya transfer olmuştur. 15 maçta forma giyip 1 gol 1 asist yapma başarısı kaydeden genç oyuncunun asıl mevkiisi sağ bek ama stoperde ve sağ kanatta da oynayabiliyor.

Haberin Devamı

NİHAT UZEL

YORUM YAZ