MENÜ

Teknesi olmayan yelkenciler!

Dünya Kupası'na ekim ayından bu yana hazırlanan Paralimpik Milli Takımımız'ın hayalleri federasyondan gelen haberle yıkıldı. Ay-Yıldızlılar, tekne kiralanamadığı için, Avustralya'daki organizasyona gidemedi.

Teknesi olmayan yelkenciler!

2020 Olimpiyat Oyunları için adaylık süreci yaşayan Türkiye’de olimpik branşlara verilen önem; yine skandal bir olayla gündem oluşturdu. Paralimpik Yelken Milli Takımı, Avustralya’da düzenlenen Dünya Kupası’na, ‘2.4mr’ olarak tabir edilen engelli sporculara özel olarak üretilen teknelerden kiralanamadığı için gidemedi. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma kotası veren Dünya Kupası’na ekim ayından bu yana hazırlanan Hüseyin Akbulut ile İbrahim Kalay’dan oluşan Milli Takımımız, Avustralya hayalleri yaşarken, federasyondan gelen haberle yıkıldı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Avustralya’da 2,4mr paralimpik yelkenli tekne bulunamadığı gerekçesiyle müsabakalara milli takımın götürülmeyeceğini açıkladı.

‘Avustralya’da tekne bulamadık’

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan “Maalesef Avustralya’da tüm çabalarımıza rağmen paralimpik 2.4mr yelkenli tekne bulamadık. Milli takımımızı Melbourne’e götüremediğimiz için çok üzgünüz ama bu sporcularımızın şevkini kırmasın. 2015 yılında kotaları yarışlara katılarak bu açığımızı kapatıp, 2016 Brezilya’da yapılacak dünya kupasına gideceğimize inanıyorum” dedi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Yelken Sorumlusu Selma Öğütcan, federasyonun yarışmaya katılmak için geç karar verdiğini, bu yüzden çalışmaların yetiştirilemediğini ileri sürdü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ