MENÜ

Marmaris'e rekor katılım

Uluslararası Yarış Haftası ile yat sınıfında Türkiye'nin en fazla katılımlı etkinliğini gerçekleştiren Marmaris, bu yıl çıtayı daha da yukarı taşıdı.

Marmaris'e rekor katılım

Geçen yıl 159 tekne ile önceki rekorunu tazeleyen Marmaris Uluslararası Yarış Haftası’na kaydını kesinleştiren tekne sayısı 180’e ulaştı. 10 kayıt da “bekleme” aşamasında.

24. Marmaris Uluslararası Yarış Haftası, ERGO Sigorta ana sponsorluğunda 26 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bu yıl Avusturya, Hollanda, Almanya, Rusya, Beyaz Rusya, Yeni Zelanda, İngiltere, Amerika, Ukrayna, Şili, Fransa, İsviçre, Bulgaristan, Yunanistan, Letonya, Romanya ve ev sahibi Türkiye olmak üzere 17 ülkeden 190 tekne ile 2000’in üzerinde yelkenci Marmaris Yarış Haftası’na katılacağını duyurdu. Şu ana kadar kaydını kesinleştiren ekip sayısı ise 180’e ulaştı.


REKOR KATILIM YİNE RUSLARDA


Kaydını kesinleştiren ekipler arasında çoğunluk yine Ruslarda. 82 Rus ekibine karşılık Marmaris’te yelken basacak Türk ekip sayısı 30… Almanlar ise katılımcı sıralamasında 25 ekiple üçüncü sırada bulunuyor.

Duran İzgi ile Volkan Yemlihaoğlu’nun VO70 Black Betty’si ise Türkiye’deki ilk yarışında boy gösterecek. Lemon Sailing de bu yarış için Şenkar Öztüzün’ün X-Machine’ini kullanacak. BAYK Komodoru Ömer Karacalar, Aquavit’tin dümeninde olacak.

Marmaris’te İstanbul’dan tandık başka isimler de var…

Vedat Tezman, KIA-Acadia 3’ü, Şükrü Sanus da Ruffles-Farr 25’i ile filoda yer alacak.

TAYK’ın her zaman olduğu gibi Yarış Yönetimi olarak Marmaris Uluslararası Yat Kulübü’ne destek verdiği etkinlikte filo IRC ve IRC Charter olarak iki ana gruba ayrılacak. Kayıtlar kapandıktan sonra tekneler özelliklerine göre alt gruplara ayrılacak.

IRC Charter grubundaki bir tekne, istediği takdirde IRC grubunda yarışabilecek ancak bunun aksi mümkün olmayacak.

ETKİNLİK ALANI NETSEL MARİNA’DAKİ DEV ÇADIR

Hafta boyunca tüm sosyal etkinlikler yarışın etkin sponsorlardan Netsel Marina alanında kurulan dev çadırda yapılacak. Yelkenciler, günün yorgunluğunu akşamları DJ ve canlı müzik eşliğinde bu çadırdaki dans pistinde atacaklar. En fantastik kostümlü ekip yarışması ile ödül töreni de yine bu çadırda gerçekleşecek.

İlk gün yarışının sponsoru Azuree olacak. İkinci gün offshore rotalı yarış yapılacak. Üçüncü gün yarışı Netsel Marina Kupası, dördüncü gün yarış da Marmaris Belediye Kupası adıyla düzenlenecek. Son güne ise Marmaris Uluslararası Yarış Haftası’nın (Marmaris International Race Week) ana sponsoru ERGO Sigorta adını verecek.

PROGRAM

27 Ekim Pazar:

Haberin Devamı

13.00: Kayıtların kapanışı
Serbest: Antrenman
18.30: Skipper Brifingi
19.30-21.00: Açılış Kokteyli

28 Ekim Pazartesi:

Yarış 1

29 Ekim Salı:

Yarış 2

30 Ekim Çarşamba:

Yarış 3 (Yarış 3'ün yapılıp yapılmayacağına Yarış 2'nin
bitiş saatine göre karar verilecek)

31 Ekim Perşembe:

Yarış 4

1 Kasım Cuma:

Yarış 5 (Saat 13.00'dan sonra uyarı işareti verilmeyecek)
20.00-23.00: Ödül Töreni


TurkSail

YORUM YAZ