MENÜ

Fenerbahçe Doğuş Yelken ekibi Artvin'den İskenderun'a ulaşan ilk takım oldu

Fenerbahçe Doğuş Yelken sporcuları bir rekora imza attı. 10 gün önce Artvin Hopa'dan yola çıkan ekip, Türkiye kıyılarını bir uçtan diğerine geçip rekor sürede geçip İskenderun'a vardı.

Fenerbahçe Doğuş Yelken ekibi Artvin'den İskenderun'a ulaşan ilk takım oldu

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi, genç sporculara olimpiyat dışında yeni hedefler ve vizyon sunma amacıyla Türkiye’de yelkenin markalaşması için Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen 4 kişilik Türkiye Turu Rekorunu kırarak bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

3 Ocak'ta Karadeniz'in en doğusu Artvin Hopa'dan başlayan 1600 mil mesafeli bu deniz seyri, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna, Hatay İskenderun‘a kadar uzandı. Sinop, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, Marmaris Knidos Feneri ve Kıbrıs Zafer Kayalıkları gibi önemli noktaları içeren tur, İskenderun’daki balıkçı barınağında son buldu ve Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi, bu turu hiç durmadan, rüzgârın gücüyle 10 gün 2 saat 47 dakikada tamamlayarak rekor kırdı.

Dört olimpiyat tecrübesi bulunan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi'nin Başantrenörü Ateş Çınar, Fenerbahçe Doğuş Yelken Okul Müdürü Barış Koncagül, Evren Koncagül ve Doğukan Kandemir, World Sailing Uluslararası Rekorlar kategorisinde yer alan bu rekor denemesini 10 gün 2 saat 47 dakikada yaptı.

Haberin Devamı

Ekip, İskenderun Limanı Balıkçı Barınağı’nda aileleri ve sevdikleri tarafından karşılandı. Daha sonra İskenderun Yelken Kulübü’nde düzenlenen plaket törenine katılan ekibe Türkiye Turu Rekoru plaketini İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek takdim etti.

 

YORUM YAZ