MENÜ

DHO kupasının yarış ilanı yayınlandı

Deniz Harp Okulu tarafından İYK işbirliğinde 24-25 Mayıs tarihlerinde Marmara Adası rotasında yapılacak yat yarışının merakla beklenen ilanı bugün yayınlandı. 23 Mayıs Cuma günü saat 15.00'a kadar kayıtların kabul edileceği yarışta teknelerde can salı bulundurulması zorunlu. Start, Tuzla Deniz Harp Okulu'ndan verilecek.

DHO kupasının yarış ilanı yayınlandı

DHO Kupası Yat Yarışı, 3x1 katsayısı ve “atılamayacak yarış” kaydı ile İYK Yat Trofesi’ne dahil edildi. Gezgin sınıfının hariç tutulduğu yarışa IRC0, IRC1, IRC2, IRC3 ve IRC4 sınıflarındaki tekneler katılabilecek. DHO Kupası’nda IRC sınıfları için rota mesafesi 130 deniz mili olacak.

Geçmiş yıllarda Tuzla Deniz Harp Okulu önünde yapılan yarışlarda bu yıl bir değişikliğe gidildi ve gece seyrini de gerektiren Marmara Adası Asmalı Ada dönüşlü uzun mesafeli rotada yapılması kararlaştırıldı.

Start, 24 Mayıs Cumartesi günü tüm sınıflara 10 dakika uyarısıyla saat 10.20’de verilecek.

Tuzla’dan yelken basan tekneler Tuzla Hayırsız Ada’yı ve Asmalı Ada’yı sancakta bırakıp, Kalamış Koyu'nda İYK önünde kurulacak finiş hattında rotalarını tamamlayacak. Yarışın zaman sınırı 25 Mayıs Pazar günü saat 23.59’da dolacak.

FİLO, DHO LİMANI’NDA KONAKLAYACAK

Yarışa katılacak tekneler 23 Mayıs Cuma günü 08.00-21.00 saatleri arasında Deniz Harp Okulu Aydın Reis Kayıkhanesi’ne giriş yapabilecek. Ekiplerin teknelerde konaklaması mümkün. Karadan gelecek ekip üyeleri Deniz Harp Okulu lumbar ağzından kimlik göstermek koşuluyla içeri alınacak.

Yarış İlanı’nda teknelerde “Can Salı mecburiyeti” dışında herhangi bir güvenlik kontrolünden ve kayıt ücreti konusunda TYF’ye “Eğitime Katkı Payı” olarak tekne başına 50 TL dışında bir ücretten söz edilmiyor.

Deniz Harp Okulu Kupası Hareketli Salma sınıfındaki yarışlar da 25 Mayıs Pazar günü Tuzla parkurunda gerçekleşecek.

Kaynak: TurkSail

Haberin Devamı
YORUM YAZ