MENÜ

90'da bitmesi zor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İngiltere’nin son 10 dakikasında kabus yaşadığı Kolombiya maçı bu 90 dakika için önemli veri. Disiplinli İsveç’e karşı iki farklı öne geçemedikleri sürece net bir zafer zor. Vikingler, sıkı savunmalarıyla uzatmaları ve hatta penaltıları kovalayabilir.

Önemli favoriler evine dönüp fikstür avantajı da belirginleşince, kafası bulanık(!) İngilizler’in şampiyonluk tezahüratları yapmaya başladığı bir turnuva izliyoruz. İşin aslının öyle olmadığı Kolombiya maçında ortaya çıktı. 80’den sonra kâbusu yaşadılar ve nitekim uzatmalarda Mina’nın kafa golüne engel olamadılar.

Yüksek maaşların ülke içine hapsettiği oyunculardan kurulu Adalılar’ın, lejyonerler ordusu İsveç’e karşı daha ahenkli olması beklenebilir. Bu tez kağıt üstünde kalır! Kane’in ekstra performansı frenlendiğinde üretimleri kısıtlı. Sterling, Dele Alli gibi yetenekli ayakları önemli avantajları ama sıkı/disiplinli İsveç savunması kolay aşılabilir bir duvar değil.

İsveç’in savunması

İsveç, ayakları en yere basan takımlardan. Bu nedenle son 8’e kadar geldiler. Oynadıkları 4 maçta sadece Almanya’ya geçildiler, 90+5’teki bir golle. Üstelik kazandıkları diğer 3 maçta gol yemediler.

Muhtemeldir ki oyunun büyük bölümünde İngiliz ataklarına set çekip, İsviçre maçındaki gibi altın vuruş yapmaya çalışacaklar. İsviçre’ye yaptıkları gibi topu rakibe bırakıp (Yüzde 32’ye 68) Adalılar’ın zaaflarını kollayacaklar.

Galibiyet onlar için iştah açıcı bir son değil. Uzatmaları ve hatta penaltıları kovalayacaklarını düşünüyorum. Öne geçtikleri takdirde ise her dakikayı İngiltere için daha da zorlaştıracaklardır.

Bu istatistiğe dikkat

Topla oynama süresi. Meşin yuvarlak bariz şekilde İngiltere’de olacak. Yüzde 60’ın üzerinde top onlarda kalabilir. Meşin yuvarlak onlardayken İsveç nelere izin verecek, önemli olan bu. Topa daha fazla sahip olan, bu maçın kaybedeni olabilir.

Ön plana kim çıkar?

Kane ilk akla gelen. Ama kaptan, turnuvadaki en sert savunmaya karşı bu kez.

İsveç savunmasından birilerinin parlaması muhtemel. Granqvist ya da önünde oynayan Svensson-Ekdal ikilisinden biri bu maçın hatırlananı olabilir.

Kısa mesaj

Öne geçenin skoru korumaya çalışacağı bir mücadele gibi. İngiltere, Kolombiya maçında bunu başaramadı. İsveç, skoru da kalesini de korumayı başarabiliyor. Öne geçen, oyunu çok tatsız bir hale getirebilir.

YORUM YAZ