MENÜ

Galatasaray'daki gizli tehlike

Abone Ol Google News

Transfer yapamama... Eldeki para eden futbolcuları satma... Belli etmese de yönetime son derece kırgın olan Teknik Direktör Fatih Terim... Birbirini tekzip eden ve bizzat Başkan Mustafa Cengiz tarafından yapılan açıklamalardan bahsetmeyeceğim. Onları herkes yazıyor çiziyor.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın temelini çatırdatan bir konuya Galatasaraylılar’ın dikkatini çekmek istiyorum. Son birkaç Divan Kurulu toplantısında daha önce Galatasaray’da yaşanmamışlar yaşandı. Şuursuz değişimin sonucunda Divan Kurulu’nun yapıldığı Galatasaray Lisesi’nin içindeki kutsal Tevfik Fikret Salonu’nun koltuklarında kimsenin tanımadığı ve yaş olarak da divan üyesi olamayacak kadar gençlerin oturması herkesin dikkatini çekiyor. Hem de Galatasaray’ın geleneklerine göre en yaşlı üyelerin oturması gereken en ön sıraları işgal ediyor bu şahıslar! İşlerine gelmeyen konuşmacıları ise yine Galatasaray’ın geleneklerine aykırı şekilde kabaca rahatsız etmeleri de işin cabası. Bilgilerime göre bu durum Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu’nu da rahatsız etmiş. En kısa zamanda bu tatsız durumu çözmek için önlem alacağını da yakın çevresiyle paylaşmış. İzleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

Galatasaray’da oldu bitti olmaz

Ziraat Bankası’nın bataktan kurtarmak için kulüplerin borçlarını yapılandıracağı konuşuluyor. Diğer kulüpler hemen kabul etmiş görünüyorlar. Oysa Galatasaray’da işler böyle oldu bittiyle, sadece mevcut yönetimlerin onayıyla yürümez. Bu karar kulübün onlarca senelik geleceğini bağlayacak. Defalarca istenmesine rağmen yönetim bir bilgilendirme toplantısı yapmaya yanaşmadı. Günü kurtarmak sanırım daha cazip geldi. Ancak eski başkanlardan Duygun Yarsuvat ve eski başkan adayı Ahmet Özdoğan’ın girişimleriyle 35 imzalı bir dilekçe kulübe iletildi. En kısa zamanda sadece bu projenin tartışılacağı, artı ve eksilerinin inceleneceği olağanüstü divan kurulu toplantısı yapılmasının da böylece yolu açıldı. Yol yordam bilmeyenlere, gelenekleri hiçe sayanlara, genel kurul üyeleriyle paylaşılmadan hiçbir karar alınamayacağı bir kez daha hatırlatıldı.

Galatasaraylılar Derneği!

Üyelerinin neredeyse tamamının kulüp üyesi olduğu Galatasaraylılar Derneği son günlerde sıkça gündeme geldi. Özellikle Galatasaray Lisesi’nden yeni mezun olan gençlerin kulübe üyelikleri sırasında haklarını koruyamadıkları gerekçesiyle 5 kulüp sicil kurulu üyesinin ve referans imzalarının toplanması sırasında vurdumduymaz davranan bir üyenin Dernek tarafından cezalandırılması gözleri yeniden Galatasaraylılar Derneği’ne çevirdi.

Mart ayında yapılacak Dernek seçimi için aylar öncesinden adaylığını açıklayan Fidel Berber’in karşısına apar topar Mehmet Altıoklar çıktı. Bu gelişme de kulüp yönetiminin Altıoklar’ı desteklediği ve sicil kurulu üyelerinin aldığı cezanın karşılığı rövanşist bir düşünce olarak algılandı.

Berber yüzlerce üyeyle yüz yüze görüşerek hazırlıklarını tamamladı.

Marttaki Dernek seçiminde kulüp destekli olduğu iddia edilen Mehmet Altıoklar ile Fidel Berber’in mücadelesi camianın heyecanını ayakta tutacak.

YORUM YAZ