MENÜ

Projeleri yok

Abone Ol Google News

Yıllardır Beşiktaş'ı takip ediyoruz. Birçok kongre gördük. Böylesine denk gelmedik. Bugün mali ve idari genel kurul, yarın ise seçimkongresi var. Seçimde Fikret Orman ve Hürser Tekinoktay başkan adayı olacaklar. İki adayın da ortaya koyduğu elle tutulur projesi yok. Oysa kulübün mali yapısı ortada. Daha önceki seçimlerde adaylar bazıları uçuk da olsa, projeler ile gündeme gelirlerdi. Bu kongre ile birlikte bu durumde tarih oldu.

Haberin Devamı

Güçlerine güç katıyorlar

Futbolun beşiği İngiltere. Premier Lig dünyanın zirvesinde. Bu sezon Ada ekipleri, Avrupa kupalarına ambargo koydu. Ekonomik olarak çöküş yaşayan kulüplerin İngiliz sistemine geçmesi artık kaçınılmaz ve çok geç kalınmış bir durum. Buradaki kulüplerin sahipleri var. Amerikalı, Rus, Arap kökenli iş adamları takımları satın alıp şirket gibi yönetiyorlar. İşin başına profesyonel yönetici koyuyorlar. Kulüplerin hedeflerine göre de bütçe belirleniyor.. Sistem saat gibi işliyor. Ben yaptım oldu bitti olayı yok. Böylece kulüpler de ligde değer kazanıp gücüne güç katıyor.

Haberin Devamı

Orman bunu yapabilir...

İlklerin takımı olan Beşiktaş, bunlara bir yenisini daha ekleyip öncü olabilir. İlk yapan kulüp olarak uçup gider. Orman ve Tekinoktay’dan böyle proje beklerdik ama maalesef yok. Biri nasıl olsa kazanırım düşüncesi ile yeniğe kapalı. Diğeri Bale ve İbrahimoviç popülizmi peşinde. Oysa Orman’ın vizyonu bunu yapabilecek düzeyin de ötesinde. Şimdi bazıları çıkıp kulüp satılır mı diyecek? Kulübün mali varlıkları kurulacak vakfa aktarılacak. Marka değeri ve isim hakkı, alıcı da olacak. Tıpkı İngiliz sistemi gibi. Başka kurtuluş yok!

YORUM YAZ