MENÜ

Her şey Şenol Güneş'e bağlı

Abone Ol Google News

Favorisi olmayan derbiye Beşiktaş penceresinden bakalım. Medel cezalı, santrfor yok, Atiba’nın maç eksiği var... Bu ve benzeri şeylerin etkisi olsa da, belirleyici olan faktör başka. O da Şenol Güneş... Hocanın psikolojik durumu maçın skorunu belirleyecek. Bugüne kadar gerek Beşiktaş, gerek ise daha önce farklı takım ile Kadıköy’e normal gidemedi. Gergin, sıkıntılı ruh hali ve davranışları ile maçın önüne geçti. Bu da kazanamama sendromu yaşattı. Geçen yıl kupa maçında yaşanan olaylar da durumu çıkılmaz hale getirdi.

Haberin Devamı

Yapma hocam yanarsın

Kartal’ın kadrosu çok güçlü. Geçen yıl Güneş’in gereksiz inatlaşması olmasa en az 7-8 puan fark ile şampiyonluk gelirdi. Ancak bu sene öyle değil. Toplamda 20 gol ve sekiz asist ile oynayan Talisca yok. Bugün ki maçta her şey Güneş’e bağlı. Sayın hocam, bir kez olsun geçmişi sil, at. Çiz üstünü. Rahat ol. Gerilme. Takımının önünde gerçek bir lider duruşu sergile. Kararlılık göster. Güneş gibi parla. Yoksa yine hüsran yaşar, yanarsın. Zira rakip bu maça son kurtuluş olarak bakıyor.

Haberin Devamı

Tek Medel değil

Takıma bakarsak... Kart cezalısı Medel dışında eksik yok. Evet kağıt üstünde böyle. Ama uygulamada değil. Santrfor yok. Larin, Love ve Mustafa bu yükü kaldıracak kapasitede değiller. Q7, Babel ve Oğuzhan bu tür maçlarda sorumluluk alamıyorlar. On numara diye alınan Ljajiç, henüz bunu gösteremedi. Atiba kararsızlığı var. Tolgay, istikrarlı olamıyor... Yani eksik çok. Ancak Beşiktaş bu sezon henüz ortaya koyamadığı ritmini de bulabilir. İşte burada yine başa, yani Güneş’e dönüyoruz.

En çok da yönetimin ihtiyacı var

Fikret Orman başkanlığındaki yönetim, derbi öncesi çok heyecanlı. Yeni göreve böylesine önemli bir derbi galibiyeti ile başlamak istiyor. Camia hala Pancu ve Koray Avcı ile yatıp kalkıyor. Kadıköy’den galibiyet ile ayrılma özlemi ortada duruyor. Beşiktaş, yenemiyorsa öncelikli olarak yenilmeyecek. Skor ne olursa olsun yarış devam ediyor.

YORUM YAZ