MENÜ

Vitor Pereira'dan daha kötü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aykut Kocaman, Advocaat ve Pereira’nın gerisine düşerek başladı. Bu yeniden yapılanma dönemi için pek hayırlı değil. İşin acıklı tarafı şu andaki kadro için daha ötesi de yok. İlk maça oranla orta sahanın oyuna katkısı çok daha iyiydi. Sınırlarını zorladılar. Zaten sorun da bu.

Şanssız olan Vardar

Bu iyi olma durumu tabii ki sadece yapısal olarak ve tabii oyuncu kalitesi ölçüsündeydi. Valbuena’ya tamamen bağlı ama onu da destekleyemeyen bir oyuncu grubuyla kalite üretmek olanaksız. Ozan bu kez arkada hücum alanına uzak kalmadı. Dönenleri toplama ve kanat oyuncularının içeri döndüklerinde markajsız adam bulma konusunda katkı verdi. Ancak sürekli şut denedi. Net bir kafa vuruşunu da korkunç kullandı. Aykut Kocaman yine şanssızlıktan bahsederse ona hatırlatmamız gereken, iki topu direkten dönen takımın Vardar olduğudur!

6’lı savunma bozulmadı

Vardar’ın orta saha kanatlarını da savunmanın kenarına getirerek 6’ladığı oyunda eksik kalan İsmail ve Isla’nın çizgiye basarak oynamamasıydı. 6’lı savunmayı enine açıp araya adam sokma konusunda istediğini yapamadı. Yani Fenerbahçe rakibi baskı altına almış gibi görünüyordu. Ama savunmayı açıp araya ekstra adam sokamayınca, orta kalitesi ve Van Persie’nin paslı oyunu buna eklenince istenen seviye, sayı ve kalitede pozisyon bulamadı. Öte yandan Vardar için aynı şeyleri söylemek mümkün. Baskı altında oynadıklarını söyleyebilirsiniz. Ama bu istemedekileri bir şey değildi. Şekilleri hiç bozulmadı.

Kaleci hataları sistematik

İlk yarıda Isla, 2. yarıda Ozan’ın kafası 2 net pozisyon. Yerleşik savunmaya erken ortayla alınmış iki şans. Onun dışında duran toplarda bile açık vermediler. İlk yarıda 2, ikinci yarıda 2 net kontra şansı buldular. 2 topları direkten döndü. 2 gol attılar. Fenerbahçe orta sahası bu kez çabalı olmasına rağmen kalitesi yetmedi. İşte bu yüzden orta sahayı yıkıp yeniden yapmak gerekir. Kaleci konusunun da altını çizmek lazım. 4 maç üst üste tekrarlanan kaleci hataları bireysel olarak değerlendirilmez. Sistematiktir. Zaten kaleci bireydir. Yaptığı hata sahada grup hatası olamaz. Ancak kökünde kaleci departmanının genelini ilgilendirir.

YORUM YAZ