MENÜ

Süper Amerikalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray son haftalarda büyük sorunlar yaşamasına rağmen, süper Amerikalısı Antonio Graves sayesinde ayakta kalmayı başarıyor. Geçen hafta Antalya’da 26 sayı atıp neredeyse maçı tek başına alan Graves, Cim Bom için kabus gibi başlayan maçı çeviren isim oldu.

İki takım da o kadar sarsak başladı ki oyuna, sanki basketbol topunu ellerine yeni almış gibiydi sahadaki oyuncular. 5. dakika geride kaldığında skor 2-6’ydı ve Galatasaray kullandığı 12 şutta sadece 1 isabet bulabilmişti. Karşısında böyle kötü bir rakip bulmasına rağmen Banvit de top kayıplarında çok cömert davrandı, farkı açma şansını kullanamadı ve çeyrek 6-14 sona erdi.

Önce 6, sonra 31
2. çeyreğin başında ise maç Graves ile Banvit arasında geçti. Cim Bom, ABD’linin basketleriyle 9-0’lık bir seri yakalayıp 13. dakikada skoru 15-14’le lehine çevirdiğinde atılan 15 sayının 13’ünde Graves imzası vardı. Graves 6/8 isabet oranı ile oynarken, takımın geri kalanı o ana kadar 17’de 1 gibi felaket bir yüzdeyle şut atıyordu. Graves görevini yaptıktan sonra bu kez Polat sahne aldı, gerisi de çorap söküğü gibi gelince ilk çeyrekte sadece 6 sayı atabilen evsahibi, 2. çeyreğe tam 31 sayı sığdırdı. Bu inanılmaz inişli-çıkışlı grafikte Banvit 8 sayıda kalırken takımın en skorer isim Crispin 0/6 ile şut attı, tam 6 top kaybı yapıp Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürdü.

Başladı ve bitirdi
İkinci yarıda işler yine tersine döndü. İlk yarıda yaptığı 6 üçlük denemesinin hiçbirinden basket çıkaramayan Banvit, Yunus’un 3, Erkan’ın 1 üçlüğüyle maçın gidişatını 90 derece çevirdi. Galatasaray ise yine oyunun başına dönmüştü sanki. Bir periyotta 31 sayı bulan takım bu kez 8 dakikada 7 sayıda kalınca, 22 sayıyla karşılık veren Banvit 44-44’le eşitliği sağladı.
Deprem ve artçı şokların ardından rayına oturmuştu artık maç. Ama bu dinginlik yaklaşık 8 dakika sürdü. Karşılıklı basketlerle 55-55 geçilen bu 8 dakikanın sonrası, final sahnesinde başrolü yine Graves kaptı. Aslan, Graves’in 9 sayısıyla 11-0’lık bir seri yakalayıp fişi çekerken, Guroviç ve Cüneyt’ten yoksun çıktığı maçtan yara almadan kurtulmayı başardı.

YORUM YAZ