MENÜ

Ne yaptın Efes

Abone Ol Google News

Bir çuval incir berbat oldu... Avrupa’nın en zorlu deplasmanından galibiyetle dönen Anadolu Efes, Euroleague’in belki de en zayıf takımına kendi evinde mağlup olarak, Real Madrid, Milano, Maccabi Tel Aviv maçları öncesi kendini fazlasıyla sıkıntıya soktu.
Belki erken yargıya vardık Efes hakkında. Partizan maçında her hattıyla mükemmel oynayan ekibimiz, dün bir iki oyuncunun eline bakar hale gelmişti.

Haberin Devamı

Yanlış tercihler

Ersan İlyasova, Kinsey ve yaptığı gereksiz hücum fauller dışında Ermal dışında katkı veren yok gibiydi. Hele Vujaçiç... 14’te 4’le oynadı. Kaçırdığı 10 şutun neredeyse tamamı zorlamaydı. Efes’in yanlış tercihlerinin aksine Belçika takımı her topun değerini fazlasıyla bildi. Neredeyse süre dolarken boş adamı buldu, biraz da şansları yanındaydı çok yüksek bir yüzde ile şut atıp sürekli maçı önde götürdüler.
39’da skor eşitlendi ama...
Onlar kaçtı, biz kovaladık. Hele bitime 1 dakika 40 saniye kala skor 76-70’ken eşitliği yakaladık. Green, serbest atışlarla takımını 78-76 öne geçirdi. 40 dakika boyunca doğru tercih yapamayan Efes, son hücumda da İlievski, potaya gideceğine uzak mesafeden üçlük deneme gafletinde bulununca, Charleroi şapkadan tavşan çıkarmayı başardı. Emanet salon Abdi İpekçi, Fenerbahçe’den sonra, Efes’e de yaramadı. Umarım evlerine dönünce, bu iç saha galibiyetleri son bulur. Yoksa zorlu gruplarda, işimiz fazlasıyla zora girer.

Haberin Devamı
YORUM YAZ