MENÜ

Fener alayı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çeyrek finalin en çekişmeli geçmesi beklenen maçı, en farklı biten maç oldu. Fenerbahçe, 40 dakika boyunca her yönüyle üstündü, geçen yıl yarı finalde kaybettiği son şampiyon Türk Telekom karşısında. Giricek takıma döndükten sonra takım olarak en iyi maçını oynadı Fenerbahçe Ülker. Ne yaptığını bilen, kendinden emin bir takım vardı sahada. Rakibi hiç oynatmadı, Telekom’u oldukça hırpalayarak yarı finalin yolunu tuttu Kanarya.
5/8 isabet oranıyla başladığı maçta bir anda 12-2’lik skora ulaşan Fenerbahçe, oyunun kalan bölümünde de sürekli kaçan, yakalanmaya çalışan taraftı.
Türk Telekom son zamanlarda oldukça kötü durumda. Her hattıyla döküldüler dün. Hiç bir silahını devreye sokamadı Başkent ekibi. Daha ilk çeyrek dolmadan oyun kurucu pozisyonunda önce Blakney, ardından Tutku, daha sonra da Barış Ermiş girdi, hiç bir denemesi tutmadı coach Ercüment Sunter’in.
Fenerbahçe cephesinde ise Gordan Giriçek şov vardı. Hırvat yıldız ilk yarıda sadece 1 şut kaçırıp 12 sayı atarken, Kanarya da soyunma odasına 47-34 önde gidiyordu.

Preldziç, dönem dönem oyun kurucu oynarken pivotları öyle güzel besliyor ki, genç yaşına rağmen şapka çıkarılacak asistler yapıyor. Başta Semih olmak üzere, Mirsad ve Oğuz bu paslardan fazlasıyla yararlandı.
Mirsad yıllanmış şarap gibi, her geçen gün oyununa birşeyler katıyor. Dün de 20 sayı, 7 ribauntluk performans sergilerken Fenerbahçe’de Telekom’un aksine sahaya giren her oyuncu takıma katkıda bulundu.
3. periyodun sonlarında Fenerbahçe, Telekom’a teslim bayrağını çektirirken, 28 dakikada 18 sayı, 5 ribaunt ve 4 asistle oynayan Giricek alkışlarla kenara geliyordu. Kanarya, zorlanması beklenen maçı 84-63 kazanırken, uzun süredir hasret kaldığı kupaya bir adım daha yaklaştı.


Efes ağır bastı

Türkiye’de 18 maçtır arka arkaya kazanıyordu Efes. En son da dünkü rakibi Beşiktaş’ı Akatlar’da devirmişti, hem de büyük hakimiyet kurarak.Beşiktaş ise maddi sorunlarla boğuştuktan sonra, moralsiz ve isteksiz olarak gelmişti İzmir’e...
Kasun dönüp, Kerem Tunçeri de takıma monte olduktan sonra Efes Pilsen çok farklı bir görüntüye büründü. O, Eurelague’de savruk ve darmadağın hallerinin yerini, derli toplu bir takım aldı. Özellikle savunmanın, Ergin Ataman’ın istediği seviyeye gelmeye başladığını söyleyebilirim. Zaman zaman denenen alan savunması Beşiktaş için tam bir kabus oldu. Roller de belirlenmeye başladığını gözlemledik. Hemen hemen herkesin alacağı dakikalar artık önceden kestirilir oldu Efes’te.

Lig maçında olduğu gibi...
Maç da, Akatlar’dakine benzer başladı.
Efes, çember altındaki büyük üstünlüğüyle sonuca gitti ilk yarıda. Bir ara ribauntlar
7’ye 16’ydı ve Efes tam 7 hücum ribauntu almıştı devre bitmeden.
Takımın en önemli skoreri Baxter ilk yarıda sadece 3 sayıda, kalmasına rağmen Beşiktaş 2. yarının hemen başında Cevher’in iki üçlüğüyle farkı 13 sayıdan 4’e indirdi: 41-45. Ama Efes anında reaksiyon gösterip, maçı da o dakikada bitirdi. Tam 11-0’lık seri yakalayan Lacivert-Beyazlılar’ın, skoru 41-56 yaptıktan sonrası, sadece dakikaları doldurmak için oynandı.
Mims bırakın Beşiktaş’ı, Türkiye Ligi’nde her hangi bir takım için yeterli değil, Adem Ören de sezon başındaki kadar forma değil. Uzun rotasyonunda sadece Cevher ve Wesson’a kalan Beşiktaş’un bu çember altıyla maç kazanması hiç kolay olmaz.

YORUM YAZ