Çekirge sıçramadı

Haberin Devamı ›
Banvit’in iki oyun kurucusu da sakattı. Dümensiz gemi gibi sahaya çıktılar. Ama onları ayakta tutan oyun disiplinleri ve sistem basketbolu, dün de Banvit’e fazlasıyla yardımcı oldu. En çok da son periyodun tamamında alan savunması deneyen Efes coachu Oktay Mahmuti... Doğuş oyundayken rakibe yapılan baskı, oyun kurucusuz oynayan Banvit’i hücumda fazlasıyla zorluyordu. Dördüncü periyotta rakip de yorgunken baskı yerine alan savunması denenmesi Banvit’in ekmeğine yağ sürdü.
Nitekim bu periyot tam 5 üçlük buldu konuk takım. Alan savunmasına rağmen Banvit kritik anlarda öyle toplar kaybetti ki, az daha maçı yine veriyordu. Ama Davis’in rakip 3’e 1 hücum ederken Savanoviç’e yaptığı inanılmaz blok, ardından Meija’nın üçlüğü Banvit’i zafere taşıdı.
Lucas ve Şafak’ın yokluğunda oyun kurucu oynayan Erkan sahanın yıldızıydı. Hem görevini yaptı, hem ekstra sayılar attı. Tecrübe ve özgüven bu olsa gerek. Erkan hiçbir zaman sivrilmedi, yıldız oyuncu statüsüne geçmedi ama istikrarı ve oyun disiplini onu hep vazgeçilmez yaptı.
Maçtan önce konuştuğum Orhun Ene, oyun kurucularının sakat olduğunu hatırlattığımda, “Olsun Erkan var. Biz sonuna kadar oynarız” dedi. Ona boşuna güvenmediğini Erkan da oynadığı basketbolla ispat etti.
Bajramoviç, Meija, Serkan, Simmons ve Davis takım geri düştüğü anlarda hiç geri adıma atmadılar. Ortaya koydukları karakter, takdire değerdi.
Efes cephesine gelince... Semih, bu yılın en iyi oyunlarından birini oynadı, ama bu performans onlara yetmedi. Saha avantajı Banvit’e geçti ama her şey bitmiş değil. Efes orada da maç kazanacak potansiyele fazlasıyla sahip. İki maç da son topta bitti. Bence Bandırma’da da bizi buradaki gibi yakın maçlar bekliyor.