MENÜ

Bu Fener'i hiç sevmedim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’de seviye arttıkça, Fenerbahçe’nin zayıf yönleri iyice gün yüzüne çıkmaya başlıyor...Tamam; Montepaschi, Avrupa’nın en iyi 3-4 takımından biri. Evinde kolay kolay kaybetmiyor. Kendi liginde uzak ara, yenilgisiz lider.
Ama yenilgiyi peşinen kabul eden bir Fenerbahçe’yi ben kabul etmiyorum...
Geçen hafta CSKA’ya 48 sayı atıp Euroleague rekoru (!) kırmalarına rağmen, özellikle savunmada gösterdikleri üstün mücadele nedeniyle salondan mutlu ayrılmıştım.
Ama dün, savunmada en ufak bir gayret göstermedi Fenerbahçe takımı. Bir devrede 50’dan fazla sayı yersen, hele deplasmanda Euroleague’de maç kazanman imkansız olur.
Zaten üst düzey takımlara karşı hücum edemiyorsun. CSKA’ya karşı 2/14 üçlük atan Fenerbahçe, dün de fark 24 sayıya çıktığında (77-53) 2/12 üçlük isabetiyle oynuyordu. Bu kadar kötü savunmayla, Siena gibi bir takımı bırak yenmeyi, başa baş bile oynayamazsın.
Savunma oyun kurucudan başlar...
Daha sezon başlamadan yazdık Green’le olmaz diye. Green’i karşısında bulan oyun kurucu, hayatının maçını oynuyor. Geçen hafta Holden, dün de Mcintyre. Tam rakibi yakalayacağız diye umutlanıyoruz, Mcintrye bileti hemen kesiyor. 6’sı üçlükten 24 sayı attı, çoğu da direncimizi kıran sayılardı. 6 da asist yaptı ABD’li oyuncu, karşısında “bücür”ü görünce.
Euroleague’de başarılı olmak istiyorsan birinci guardın Green olmaz, ikinci guardın Damir Mrsiç hiç olmaz. İkisi, iddialı bir takımda 3. guard olur en fazla, üç beş dakika oynayıp durumu idare eder.
Fenerbahçe bütünde başarılı belki... Gençlere, Türkler’e yatırım yapıp onlarla birlikte takımı büyütüyor, ama detayda hata yaptı bu sene. O da iki Amerikalı Green ve Smith. Smith de hiçbir katkı yapmadı Euroleague’de. Vasat bile oynamadı iki maç dışında. Hem atamıyor, hem de işin savunma yönünü hiç yapamıyor bu ikili.
Bir başka detay da, sahada aynı anda oynayan beşlerle ilgili.
Tanjeviç, iki dört numarayı Semih ve Mirsad’ı, iki beş numarayı Vidmar ve Oğuz’u aynı anda oynatıyor.
Anlamak mümkün değil...
İlk çeyrek bizi bitiren Eze’yi, Oğuz ya da Vidmar tutar, Semih değil. Lavrinoviç’i de Mirsad tutar, Oğuz değil.
Normalde Oğuz-Semih, Vidmar- Mirsad aynı anda oynar.
Ama ezberbozan Tanjeviç için, herkes her pozisyonu oynayabilir!...
Giricek, çabuk Kaukenas’ı tutamaz, onu Ömer savunur. Nitekim 5 dakikada üçledi Giricek, attığı sayılar zaten maç bittikten sonraydı.
Rakibe göre doğru beşi de bir türlü bulamadı Fenerbahçe.
Tek tesseli, farkın 5 dakikada 24’ten, 8’e inmesi oldu.

YORUM YAZ