MENÜ

Aslan derbi uzmanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Öyle ki Fenerbahçe, koskoca ilk çeyrekte sadece 1 basket atabilmişti. O da fast break’ten. Galatasaray’ın maçı ilk yarıda koparması işten bile değildi. Fenerbahçe, sayı atamadığı gibi ribaunt da alamıyordu. Sarı-Kırmızılılar tam 11 hücum ribaundu aldığı rakibine potayı bile göstermediği devreyi sadece 4 sayı önde bitirebilmişti.

Fenerbahçe hasbelkader 22’de 34-34’le beraberliği yakaladığı anda maç da bitti. Ender’in rakip savunmayı sürekli delmesi ve yaptığı asistlerle 16-0’lık seri yakalayan Cim Bom, maçı da orada kazandı. Ribauntlarda 10, asistlerde 7 fark yaptılar. Maçı rakipten daha çok istedikleri her hallerinden belliydi. Ergin Ataman savunmada takımını yine çok iyi hazırlamış. Fenerbahçe, iki üç hızlı hücum dışında bir tane bile kolay basket bulamadı. Markioshvili her geçen gün takıma daha fazla katkı veriyor. Uzunlar da, hem hücum hem de ribauntlarda rakiplere büyük üstünlük sağladılar.

Galatasaray, haftaya Banvit’i de yenerse liderliği garantileyecek. Üst üste 13 maç kazandılar. Böyle oynarlarsa kolay kolay da kaybetmeyecekler gibi gözüküyor. Maçı kazandılar ama bu kez de Engin’i kaybettiler. Aşili koptuğu için iki kez ameliyat olan 1 yıldan fazla potalardan uzak kalan Engin’in bu kez diğer aşili kopmuş. Kendisine çok üzüldüm. Umarım en kısa zamanda tekrar sahalara döner. Fenerbahçe tamamen bireysel çabalarla hücum etmeye çalışınca 53 sayıda kaldı. Bu oyunla daha fazlası da beklenemezdi. İşin mücadele kısmı tamam ama bu hücum anlayışıyla Play-Off’ta işleri çok zor olur.

YORUM YAZ