MENÜ

Yaz aylarında Corona virüs bitecek mi?

Türkiye'de Corona virüs vakalarının artmasıyla birlikte insanlarda büyük endişe oluştu. Koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından vatandaşlar sık sık , "Coronavirüs ne zaman biter?" , Korona virüs vakaları ne zaman azalır? , Koronavirüs haziran ayında yok olur mu?" sorularının cevabını arıyor. Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, merak edilen bu soruları yanıtladı...

Yaz ayları yaklaşırken en çok merak edilen sorulardan biri; sıcak hava corona virüsü etkisini azaltacak mı?

Haberin Devamı

Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, insanların merak ettiği bu konuyu Onur Durmuş'a değerlendirdi.

Dr. Erdinç Sezgin, "Yaz ayları virüslerle mücadelede bizim işimize yarayabiliyor. Havada biraz daha az kalabiliyorlar ve enfeksiyon oranı biraz daha düşük olabiliyor. Corona virüsün enfeksiyon oranı oldukça yüksek. Birinden birine geçme oranı çok yüksek. Güney yarım küre şu anda yaz aylarında ama bölgede hatırı sayılır düzeyde Corona virüs vakaları var. Yaz ayları virüsü yavaşlatabilir ama virüsü öldürmez. Virüsün ölmesi için havanın 50 derece seviyelerine çıkması gerekir. O zaman biz de ölürüz zaten. " dedi.

"Corona virüs ne zaman biter?"

Sıcaklığın Corona virüsle savaşmak açısından önemli bir faktör olduğunu belirten Dr. Erdinç Sezgin, "Bizim şu andaki popülasyonu tedavi etmemiz lazım. Bir aşı çıkabilirse o zaman Corona virüsü biter. Bu demek oluyor ki Corona virüs ile biraz daha yaşayacağız. "Yaz aylarında Corona virüsü biter." demek çok iyimser bir yaklaşım olur. 2021'e kadar bu virüsle yaşamamız yüksek görünüyor" dedi.

YORUM YAZ