MENÜ

Yaşlı kurt!

2014 Sochi'nin ilk gününe Ole Einar Björndalen damgasını vurdu. 40 yaşındaki Norveçli biatloncu, 10 kilometre sprintte sadece şampiyonlukla yetinmedi, rekorlar da kırdı. Björndalen, Kış Oyunları'nda altına uzanan en yaşlı sporcu unvanını elde ederken en çok madalya kazanan sporcu rekorunu da egale etti.

Yaşlı kurt!

Olimpiyat tarihinin en pahalı bütçeli organizasyonu 2014 Sochi Kış Oyunları sportif yönüyle de şimdiden çok konuşulacağa benziyor. Daha ilk günden başarılı sonuçların alındığı, rekorların kırıldığı olimpiyatta gözler 40 yaşındaki Norveçli biatloncu Ole Einar Björndalen’de çevrildi. Adeta gençlere taş çıkartan efsane isim, 10 kilometre sprintte altın madalyanın sahibi oldu. Dağ bölgesindeki Laura Biatlon Merkezi’nde yapılan yarışa toplam 87 sporcu katıldı. 24 göğüs numarasıyla yarışan Norveçli sporcu 24.33.5’lük derecesiyle, ikinci olan 26 yaşındaki Avustralyalı Landertinger’ı (24.39.2) ve üçüncü olan 31 yaşındaki Çek sporcu Soukup’u gerisinde bırakarak birincilik kürsüsüne çıktı.

Tarih yazmaya 1 madalya kaldı!

Kariyerindeki 7. olimpiyat şampiyonluğuna uzanan Ole Einar Björndalen’in başarısı bununla da bitmedi. Björndalen, bireysel yarışlarda altın madalya kazanan en yaşlı sporcusu (40) oldu, 12 günlük farkla 2010’da bu unvanı eline geçiren Halvard Hanevold’ı gerisinde bıraktı. Adını tarihe altın harflerle yazdırmak isteyen Björndalen, kazandığı bu madalyayla hedefine emin adımlarla yürüdü. 40 yaşındaki sporcu, Kış Olimpiyat Oyunları tarihinde toplamda en çok madalya kazanma rekorunu da egale etti. Bu rekor 12 madalyayla bir başka Norveçli isim Björn Dahlie (8 altın, 4 gümüş) ait. Björndalen de 7 altın, 4 gümüş ve 1 bronzla toplam madalya sayısını 12’ye çıkardı. Yani Björndalen yarınki 12.5 kilometre takip yarışından da madalya çıkartırsa, Kış Oyunları tarihine geçecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ